YGS’ye girecek öğrenciler Mevlana Müzesi’nde dua etti

YGS’ye girecek öğrenciler Mevlana Müzesi’nde dua etti

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanan öğrenciler, önce sınava girecekleri okulu gezdi, daha sonra Mevlana Müzesi’nde dua etti.

Bir buçuk milyon öğrencinin geleceğini ilgilendiren YGS yarın yapılacak. Aylarca gece gündüz demeden sınava hazırlanan öğrenciler, çalışmalarının meyvesini almak için sınavda ter dökecek. Binlerce öğrenci kendilerini üniversiteli yapacak sınav öncesi, okullarını görmek için yollara düştü. Adaylar, sınava girecekleri salonları gezdikten sonra soluğu Mevlana Müzesi’nde aldı. Kimi gençler ailesiyle birlikte, bazıları ise arkadaşlarıyla birlikte Mevlana Müzesi’nde dua etti.


Mevlana Müzesi’ne gelenler arasında Seher Uçar’da (18) vardı. Geçen yıl kazanamadığını, bu yıl ise daha çok çalıştığını anlatan Uçar, “Bugüne kadar elimden geleni yaptım. Şimdi ise dua etmek kaldı. Dua etmek için Hazreti Mevlana’nın kabrinin bulunduğu bu mekanı seçtim.”

Ayşe Deveci ise Konya’nın Çumra ilçesinden dua etmek için Mevlana Müzesi’ne gelmiş. İlk defa sınava gireceği için biraz heyecanlı olduğunu dile getiren Deveci, “Çalışmalarımın karşılığını göreceğime inanıyorum.” diye konuştu.

Nazif Gökçe isimli çiftçi ise Çumra ilçesinden yeğeni Rukiye Gökçe’yi Mevlana Müzesi’ne getirmiş. Yeğeninin kazanacağından ümitli olduğunu söyleyen Nazif Gökçe, “Yeğenimin iyi bir üniversite kazanması için dua edeceğim. Hem kendini kurtarır hem de bizi kurtarır.” ifadesini kullandı. Konya’da gençler, Mevlana Müzesi’nin yanı sıra Şemsi Tebrizi, Konevi Hazretleri ve Tavus Baba türbelerinde dua ediyorlar.
(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.