YGS setlerini ihtiyaç sahipleri için topladılar

YGS setlerini ihtiyaç sahipleri için topladılar

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Konya'da 40 bin 656 adayın katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınava katılan öğrencilere 2 kalem, silgi ve kalem traş haricinde şeker ve peçetenin yer aldığı bir seti veriyor. İki hayırsever öğrenci, sınav sonrası genellikle kullanılmayan bu setleri Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu önünde ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere topladı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören Esra Çiğkaya ve Zeynep Ergin isimli iki arkadaş, okul önünde durarak sınavdan çıkan öğrencilerden sınav setlerini topladı. Topladıkları setleri ihtiyaç sahibi öğrencilere göndereceklerini belirten iki genç öğrenciler ve velilerden taktir topladı. Sınav sonrasında öğrencilerin kampanyalarına ilgi gösterdiklerini belirten Çiğkaya ve Ergin “Okul kapısı önüne sadece üzerinde 'Attığınız her kalem eğitime destektir' yazılı kutular koyduk. Sınavdan çıkan öğrenciler de desteklerini esirgemediler. Yüzlerce kalem ve silgi topladık. Bunları ihtiyaç sahibi öğrencilere göndereceğiz” dedi.

BUNLARA İHTİYAÇ DUYAN ÇOCUKLAR VAR

Hiçbir dernek ve kurumla bağlarının bulunmadığını belirten Çiğkaya ve Ergin, sınav sonrası setlerin evin bir köşesine atılarak kullanılmadığını, hatta çöpe bile atanlar olduğunu belirterek, "Eldekinin kıymeti genelde bilinmiyor. Ufak bir şey diye düşünülüp değer verilmiyor. 10 binlerce öğrencinin girdiği bu sınavda bu kırtasiye setlerinin değerlenmesi için sınavdan çıkan öğrencilerden toplayarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeyi düşündük" şeklinde konuştu. Evlatlarının sınavdan çıkmasını bekleyen veliler de yapılan çalışmanın örnek olduğunu belirterek, "Gençleri takdir etmek gerekiyor. Bu kırtasiye setlerini çoğunluğu ya çöpe gidiyor ya da evin bir köşesine atılıyor. Ufak bir iyilik demeyip böyle bir çalışmaya imza atmışlar. Umarız ihtiyaç sahiplerine ulaşır” dedi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.