Yezidilerden Terör Örgütü Işid’e Tepki

Yezidilerden Terör Örgütü Işid’e Tepki

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde ikamet eden Yezidiler, Irak’ta terör örgütü IŞİD tarafından yapılan katliamları kınadı. Basında yer alan 500 Yezidinin öldürüldüğü ve 500 Yezidi kadının IŞİD tarafından ele geçirilmesi kınanarak...

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde ikamet eden Yezidiler, Irak’ta terör örgütü IŞİD tarafından yapılan katliamları kınadı. Basında yer alan 500 Yezidinin öldürüldüğü ve 500 Yezidi kadının IŞİD tarafından ele geçirilmesi kınanarak İslam’da böyle bir hareketin doğru olmadığı hatırlatıldı.

Viranşehir'de Selahattin Demirtaş’ın seçim bürosu önünde yapılan açıklamayı Ali Karaca okudu. İslam dininin sevgi ve hoşgörü dini olmasına rağmen IŞİD’in bunu yapmasının büyük bir tezat olduğu vurgulanarak, dünyanın buna sesiz kalması da eleştirildi.

'BUNLAR HZ. HÜSEYİN’İN KAFASINI KESİP ONUNLA TOP OYNAYAN KİŞİLERDİR'

Açıklamada şöyle denildi: "Büyük Ortadoğu Projesi için büyük devletlerin kendilerinin ürettiği El Nusra ve arkasında IŞİD gibi terör örgütleri kurularak Ortadoğu şekillendirilmeye çalışılıyor. Bu örgütler kendilerini kuranların kötü emellerini yerine getirmektedir. Bu örgütler kendilerini İslami olarak adlandırsalar da İslam ile hiçbir alakası yoktur. İslam dini müsamaha ve hoşgörü dinidir. Bunlar Yezid ve oğlu Muaviye ile aynı hareket içerisindeler. Bunlar Hz. Hüseyin’in kafasını kesip onunla top oynayan kişilerdir. Bu gün de aynı davranışları sergiliyorlar. Bunlar 6 aylık bebeklerin kafasını kesenler, 1450 yıl önce aynı hareketi yapanlar, aynı barbarlığı yapanlardır."

Açıklamaya birçok vatandaş ve ilçede ikamet eden Yezidiler katıldı. Açıklama olaysız bir şekilde sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.