Yezidi Sığınmacılara Gıda Yardımı Yapıldı

Yezidi Sığınmacılara Gıda Yardımı Yapıldı

Irak'ın kuzeyinde radikal örgüt Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) militanlarının saldırısından kaçarak Dohuk'a sığınan 20 bin Yezidi aileye, Barzani Vakfı tarafından yardım yapıldı. Musul’un Sincar ve Rabia bölgelerinden IŞİD saldırılarından...

Irak'ın kuzeyinde radikal örgüt Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) militanlarının saldırısından kaçarak Dohuk'a sığınan 20 bin Yezidi aileye, Barzani Vakfı tarafından yardım yapıldı.

Musul’un Sincar ve Rabia bölgelerinden IŞİD saldırılarından kaçarak Dohuk’ta inşaat alanlarına yerleşen Yezidi ailelere bölge halkı sahip çıkıyor. Barzani Vakfı tarafından bölgeye gönderilen yardımlar dağıtıldı. Toplam 20 bin aileye yardım yapılacağını belirten Molla Mustafa Barzani Vakfı yetkilisi, sığınmacıların zor şartlarda hayatta kalmaya çalıştıklarını söyledi.

Yardımların devam edeceğini belirten Barzani Vakfı yetkilisi, “Sığınmacılara üç öğün sıcak yemek için mutfakta kuruduk. Sığınmacıların 3 bini kadın. Yardımlarımızı buna göre ayarladık. Bu insanlar her şeylerini geride bırakarak geldi. Bu nedenle ilk etapta onlara döşek, battaniye, bisküvi, su, ekmek dağıtıyoruz. Mağdurlar için elimizden geleni yapacağız. 8 aile Soran İlçesine gitmiş onlara da yardım gönderdik.”dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.