Yetiştirme yurdundan şampiyonluğa

Yetiştirme yurdundan şampiyonluğa

Babası öldükten sonra 9 yaşındayken 3 kardeşiyle Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı yuvaya verilen Damla Aydın, kendisi gibi yurtta kalan başarılı sporcu Sibel Özkanı örnek alarak başladığı halterde, Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra Avrupada da dereceler

Alınan bilgiye göre, Erzurum’dan ailesiyle birlikte Konya’ya gelen 17 yaşındaki Damla Aydın, henüz 9 yaşındayken yıldırım düşmesi sonucu babasını kaybetti.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle annesi 3 kardeşiyle birlikte Damla’yı SHÇEK’e bağlı Konya’daki yuvaya verdi. 11 yaşına geldiğinde M. Necati Çetinkaya Kız Yetiştirme Yurdu’na geçen Damla, aynı yurtta kalan ve halterle ilgilenen Sibel Özkan ile tanıştı. Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında çok sayıda derecesi bulunan, Pekin Olimpiyat Oyunları’nda halterde gümüş madalya kazanan Sibel Özkan’dan etkilenen Aydın, 14 yaşında halterle ilgilenmeye başladı.
Azmi ve disiplinli çalışmasıyla 15 yaşında milli takıma seçilen Aydın’ın 2007 yılında Isparta’da düzenlenen Gençler Türkiye Halter Şampiyonası’nda altın madalyası, 2009 yılında İsrail’deki Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası’nda ve yine aynı yıl İsveç’te düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülüğü bulunuyor. Bir kardeşi annesiyle birlikte Erzurum’da yaşayan Damla Aydın, devletin sağladığı maddi destekle yaklaşık bir yıldır halasının yanında kalıyor.
AİLESİYLE TEKRAR BİR ARAYA GELMEYİ DÜŞÜNÜYOR
Damla Aydın, çok küçük yaşlarda büyük zorluklar yaşadığını, ancak bu durumun kendisini hiçbir zaman yıldırmadığını söyledi. Çok zor bir çocukluk dönemi geçirdiğini, yuvada ve yurtta kalırken görevlilerin desteğiyle kendini topladığını ayakta durmaya çalıştığını belirten Aydın, “3 kardeşlerimle aynı yuvada olmam beni az da olsa teselli etti. Daha sonra aynı yurtta kaldığım ve halterde birçok başarısı bulunan Sibel Özkan’dan etkilenerek haltere başladım. Hiç durmadan çalıştım. Disiplini hiç elden bırakmadım. Azmettim. Başarı devamında geldi” diye konuştu.
Her müsabakaya ölen babası için çıktığını anlatan Aydın, şunları kaydetti: “Babam bizim hep bir arada olmamızı isterdi. Ancak imkansızlıklar buna izin vermedi. İlerde elime para geçince maddi imkansızlıklar nedeniyle dağılan yuvamızı tekrar bir araya getirmek istiyorum. 2 kardeşim halen yurtta kalıyor. Ayrıca benden hiçbir şeyi esirgemeyen, her şeyi bana ve kardeşlerime karşılıksız veren devlete, uluslararası müsabakalarda derece yapıp, Türk bayrağını dalgalandırarak vefa borcumu ödemek istiyorum.” Milli haltercinin antrenörü Süreyya Horasanlı, fizik yapısı haltere uygun olan Damla Aydın’ın gelecek vaat ettiğini, Sibel Özkan gibi başarılara imza atacağına inandığını söyledi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş ise devletin desteğinin yetiştirme yurdunda kalan çocukların hep yanında olduğunu, bu tür çocukların kendilerini gururlandırdığını ve herkese örnek olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.