Yesiad, İş Adamları Ve Kurum Amirlerini İftarda Buluşturdu

Yesiad, İş Adamları Ve Kurum Amirlerini İftarda Buluşturdu

Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (YESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yaraş, Ramazan ayının barışın, huzurun, birlik, beraberlik ve kardeşliğin öne çıkması gereken bir ay olduğunu söyledi.

Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (YESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yaraş, Ramazan ayının barışın, huzurun, birlik, beraberlik ve kardeşliğin öne çıkması gereken bir ay olduğunu söyledi. Suriye, Mısır gibi Müslüman ülkelerindeki yürekleri yakan olayların en kısa sürede durmasını temenni ettiğini belirten Yaraş, “Mübarek Ramazan ayında, problemlerin çözümünde ortak aklın öncülüğünde ortaya çıkacak sulh yolunun tercih edilmesini ümit ediyorum.” dedi.

YESİAD, Amasyalı iş adamları ve kurum amirlerini iftar yemeğinde buluşturdu. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yaraş, programda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kayıt dışı istihdam ve işsizlik problemine değinerek, “Amasya’nın ve ülkemizin iki büyük sorunu olan işsizlik ve kayıt dışı istihdam ile mücadelede elimizi taşın altına koyduk. Bir taraftan iş dünyasının ihtiyaç duyduğu konularda istihdam garantili meslek kursları açıyor, diğer taraftan kayıtlı istihdamı destekleme konusunda vatandaşlarımızın bilinç düzeyinin arttırılmasına gayret ediyoruz. Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) ve Karadeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) işbirliği ile yurt dışına geziler düzenleyerek, girişimcilerimizin dış ticaret kapasitelerini artırmalarına çalışıyoruz.” diye konuştu.

Ayrıca, Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde, Türkiye’nin en büyük avantajının sahip olduğu genç nüfusu olduğuna işaret eden Yaraş, “Genç nüfusu iyi eğitebildiğimiz, çağın gerektirdiği donanımlara sahip hale getirebildiğimiz sürece bizim için bir avantajdır. Bu anlamda YESİAD olarak, ‘İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır’ sözünden hareketle gençlerimizin eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Bir taraftan satış elemanı, yönetici asistanı, hukuk sekreterliği ve benzeri konularda meslek edindirme kursları düzenleyerek gençlerin önce meslek sonra da iş sahibi olmalarına gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.