Yerli sıkıntısı var

Yerli sıkıntısı var

Konyaspor’da transfer çalışmaları devam ediyor. Yeşil-beyazlılar, Kuzey Avrupa ülkelerinden bir forvet oyuncusu üzerinde dururken, Danimarkalı stoper Jonas Troest ile de dün sözleşme imzalandı.

Konyaspor’da dış transfer çalışmaları devam ederken, dün de Danimarka’dan stoper Jones Troest ile iki yıllık sözleşme imzalandı. Kartal’da, sezon hazırlıkları için de geri sayım başladı. Yeşil-beyazlı takımda uzun tatil 28 Haziran Pazartesi akşamı sona erecek ve futbolcular 29 Haziran Salı günü Tatlıcak tesislerinde toplanacaklar. Yeni sezon hazırlıkları ise, 30 Haziran Çarşamba günü başlayacak..

Başkan Bahattin Karapınar’ın verdiği bilgilere göre, Konya’daki hazırlıklar üç gün sürecek ve yapılacak testlerle sona erecek. Ardından takım Kızılcahamam’a giderek kampa girecek. Patalya oteldeki kamp 16 Temmuz’a kadar sürecek. Bu dönem içerisinde hazırlık maçı yapılmayacak ve daha çok kondisyon çalışmalarına ağırlık verilecek. Kartallar, iki günlük izinin ardından 18 Temmuz’da Avusturya’ya giderek kampa girecekler ve Avusturya kampı da 30 Temmuz’a kadar devam edecek. Bu kamp döneminde ene az 4 hazırlık maçı yapılacak. Dönüşte de sezon açılışı için bir hazırlık maçı daha yapılması planlanmakta.. Bu maçın TSYD kupası olarak yapılması da gündemde.

JONAS TROEST KONYASPOR’DA

Konyaspor’da transferin, hazırlıkların başlayacağı Çarşamba gününe kadar yüzde 80 bitirilmesi planlanmakta. Önceki akşam Hollanda’dan bir forvet oyuncusuyla anlaşan Konyaspor yönetim kurulu, gece geç vakitlere kadar süren araştırmanın ardından ismi açıklanmayan futbolcunun transferini askıya aldı.. Bu arada, Kuzey Avrupa ülkelerinden bir forvet oyuncusu üzerinde durulurken, Danimarkalı stoper ile de dün sözleşme imzalandı.. İtalya'dan Genova ve Hollanda'dan Groningen kulüplerinin de transfer etmek istedikleri Danimarka Süper Liga ikincisi Odense Boldklub takımının başarılı defans oyuncusu 25 yaşındaki Jonas Troest dün kendisini 2 yıllığına yeşil-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Danimarka Ümit Milli Takım formasını 25 kez giyen başarılı defans oyuncusu Jonas Troest son olarak Danimarka SAS Liga takımlarından ve son iki sezonun ikincisi Odense Boldklub'te forma giydi.
4 Mart 1985 Danimarka doğumlu olan Jonas Troest, Tarnby ve Fremod Amager takımlarından başlayan futbol yaşantısını 2002 yılında transfer olduğu Danimarka 2. Lig takımlarından B93 ile profesyonelliğe taşıdı. 2002-2004 yılları arasında B93 forması giyen Jonas Troest, 2004-2006 yılları arasında 47 maç Silkeborg IF adına mücadele verdi.

Daha sonra Almanya Bundesliga takımlarından Hannover 96'ya transfer olan ve 8 maç oynayan Jonas Troest, 2007 yılında Danimarka SAS Liga ekiplerinden Odense Boldklub ile anlaştı. Odense Boldklub ile 3 sezonda 82 maça çıkan ve 1 gol kaydeden Jonas Troest, 5 kez U16, 16 kez U17 ve 25 kez U21 Danimarka Milli takım formalarını giydi. 1.85 boyunda ve 82 kilo ağırlığında olan Jonas Troest, defansta görev yapıyor.

Transfer çalışmaları hakkında görüşlerini açıklayan Konyaspor başkanı Bahattin Karapınar, sözleşmesi devam eden, ancak kendilerine kulüp bulmaları önerilen futbolcular ve Konyaspor’da geçtiğimiz sezondan alacakları bulunan futbolcularla görüşeceklerini, kendilerine teşekkür edeceklerini bunun içinde bir komite oluşturacaklarını dile getirdi ve dış transferde yerli oyuncu bulmakta zorlandıklarını açıkladı.. Bursaspor’dan Veli ile görüştüklerini, kendisine çok iyi transfer ücreti teklif etmelerine rağmen bonservis ücretinin çok yüksek olması nedeniyle transferi sonlandıramadıklarını dile getiren Başkan Karapınar, Diyarbakırspor’lu Barış’ın da listelerinde olduğunu, ancak, Barış’ın çok iyi bir ücretle zorunlu olarak Trabzon’u tercih ettiğini belirtti.

 

 

İSHAK KONYASPORLU OLACAK

Başkan Karapınar, bu nedenle yabancı oyuncuya yöneleceklerini ve 6+2 hakkından yararlanacaklarını, diğer iki yabancı oyuncuyu da devre arasına bırakacaklarını söyledi.,. Başkan Karapınar, Şekersporlu İshak’ı mutlaka transfer edeceklerini ve İshak ile yeni transfer Serkan’ı ön liberoda düşündüklerini belirtti ve çok iyi biri kaleci, yine çok iyi iki yabancı forvet oyuncusu alacaklarını, bunların dışında sağ ve sol kanat oyuncusu alarak transferi bitireceklerini sözlerine ekledi..

Kulübün borçlarını sezon sonunda en az aza indirmeyi ve üç yıl içerisinde sıfırlamayı planladıklarını söyleyen başkan Karapınar, Konyaspor yönetimi olarak zor bsir görev aldıklarını, ancak yönetici arkadaşlarıyla birlikte Konya’nın vereceği destekle bu zorluğu aşacaklarına inandıklarını yineledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.