'Yerli Otomobil İçin Otomotiv Test Merkezi’ni Hızlandırma Kararı Aldık'

'Yerli Otomobil İçin Otomotiv Test Merkezi’ni Hızlandırma Kararı Aldık'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin üretilerek dünyaya ihraç edilmesini istediklerini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin üretilerek dünyaya ihraç edilmesini istediklerini söyledi. Bakan Işık, en büyük eksikliklerden olan Otomotiv Test Merkezi’nin de Yenişehir’e yapılması konusunda süreci hızlandırma kararı aldıklarını dile getirdi.

“OTOMOTİV TESTİ İÇİN YURT DIŞINA ÇOK CİDDİ PARALAR ÖDÜYORUZ”

Bakan Fikri Işık, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Burada, Yenişehir’de yapılması planlanan Otomotiv Test Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Işık, “Türkiye Otomotiv Testi noktasında yurt dışına çok ciddi paralar ödüyor. TSE’nin Yenişehir’de otomotiv test merkezi yapımı çalışmaları var. Bugün bu çalışmaları nasıl hızlandırırız onu da konuşacağız.” dedi.

“ARTIK BİR TÜRK MARKASI OTOMOBİL DÜNYAYA İHRAÇ EDİLSİN”

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi Heykel’de Tarihi Belediye Binasında ziyaret eden Bakan Işık, burada da yerli otomobil konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, şöyle konuştu: “Biz arzu ediyoruz ki artık bir Türk markası dünyaya ihraç edilsin. Hem Türkiye’de üretilsin hem de dünyaya ihraç edilsin. Bu konuda çok iyi bir alt yapımız var ama bu alt yapımızı büyük bir organizasyonla birleştirip inşallah yerli bir otomobil markamızı da oluşturmak istiyoruz. Bu noktada kilit şehirlerimizden birisi de Bursa.”

“OTOMOTİV TEST MERKEZİ İÇİN SÜRECİ HIZLANDIRMA KARARI ALDIK”

İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Tekirdağ bölgesinin, yerli otomobil markasının çıktığı bir bölge olacağını vurgulayan Bakan Işık, şöyle devam etti: “Bu noktada KOBİ’lerimizin çok ciddi çabaları var, arzuları var. Biz arzu ediyoruz ki artık bir Türk markası dünyaya ihraç edilsin. Hem Türkiye’de üretilsin hem de dünyaya ihraç edilsin. Bu konuda çok iyi bir alt yapımız var ama bu alt yapımızı büyük bir organizasyonla birleştirip inşallah yerli bir otomobil markamızı da oluşturmak istiyoruz. Bu noktada kilit şehirlerimizden birisi de Bursa. Otomotiv Test Merkezi’nin hayata geçirilmesi noktasında biraz önce bir değerlendirme yaptık ve süreci hızlandırma kararı aldık. İnşallah en hızlı şekilde bu otomotiv test merkezi de hayata geçerse, yerli otomobilini üretilmesinde en önemli eksikliklerden birini de gidermiş olacağız. Bu konuyu çok önemsiyoruz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bakan Işık’a Bursa’nın simgesi kabul edilen kılıç hediye etti. Bakan Işık, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.