Yepyeni bir TFF!

Yepyeni bir TFF!

Türk futbolunda bir devrim niteliği taşıyan kararlar alındı. Futbolun yönetim ve işleyişi TFFye geçti, futbolda devlet kontrolü kalktı. FIFAnın isteği ile TFF Türkiyede futbol işleyişinin tek sorumlusu oldu.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, futbolun yönetim ve işleyişini FIFA’nın öngördüğü şekilde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ana statüsüne bırakan kanun tasarısı kabul edildi. Tasarıya göre, TFF, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliğinin (UEFA) üyesi olacak.

TFF, Türkiye’deki her türlü futbol faaliyetini yürütecek, düzenleyecek ve denetleyecek. Futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlayacak. FIFA ve UEFA’nın yetkili organları tarafından konulan kuralların gereği gibi uygulanmasını sağlayacak, ulusal talimatlar hazırlayacak ve Türkiye’yi futbol ile ilgili konularda yurt dışında temsil edecek. Yurt içi ve yurt dışı futbol faaliyetleri için plan, program, benzeri her türlü düzenlemeyi ve anlaşmayı yapacak ve başarılı sonuçlar sağlanması için gerekli tedbirleri almakla görevli olacak TFF, her türlü müsabaka düzenleyecek. Milli takımlar ile kulüp takımlarının uluslararası müsabakalara katılması ve mücadele edebilmesi için gerekli tedbirleri alacak.

Fair Play kurallarına uygun olarak bağlılık, dürüstlük ve sportmenlik prensiplerini gözetecek olan TFF, şiddet, şike, teşvik primi, ırkçılık, doping ve her türlü ayrımcılıkla mücadele edecek. TFF, futbolu geliştirmek amacıyla; amatör futbol spor kulüp ve federasyonları ile bünyesinde futbol branşı bulunan engelliler spor federasyonlarına her türlü ayni ve nakdi yardımda bulunacak.

TFF’nin teşkilat, görev ve yetkileri, teşkilatın çalışma usul ve esasları, oluşturulacak diğer kurul ve birimler, merkez, yurt içi ve yurt dışı teşkilat birimlerinin görevleri; Federasyonun üyesi bulunduğu FIFA ve UEFA kurallarına uygun olarak, TFF Genel Kurulunun yapacağı ve aksi kararlaştırılmadığı sürece TFF’nin resmi internet sitesinde yayımladığı gün yürürlüğe girecek talimatlarla belirlenecek.

TFF’NİN MERKEZİ ANKARA OLACAK

TFF’nin merkezi Ankara olacak. Türkiye’deki her türlü futbol teşkilatı TFF’ye bağlı olacak ve bunların hak ve görevleri TFF Statüsü ve diğer talimatlarda tanımlanacak. TFF, UEFA ve FIFA’nın üyesi olacak. TFF merkez teşkilatı, en az Genel Kurul, Başkan, Yönetim Kurulu, İcra Kurulu, Hukuk Kurulları, Denetleme Kurulu, Genel Sekreter’den oluşacak. TFF’nin, kurul veya organları statü uyarınca atanarak veya seçilerek göreve gelecek. Ancak Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Türkiye Futbol Antrönerleri Derneği, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ile Profesyonel Futbolcular Derneği kontenjanından belirlenen Genel Kurul delegeleri, kendi yönetim kurullarınca seçilecek. Seçimler, özgür ve bağımsız demokratik yollarla gerçekleştirilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.