Celaliye’de taç giyme heyecanı

Celaliye’de taç giyme heyecanı

Karatay Müftülüğü Celaliye Bölge Yatılı Kur’an Kursunda hafızlıklarını tamamlayan 35 öğrenciye yönelik taç giyme töreni Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Celaliye Bölge Yatılı Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Demirci, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenci aileleri ve davetliler katıldı.

Her aileden bir hafız amaçladıklarını belirten Dernek Başkanı Hüseyin Demirci, hafızlığını tamamlayan öğrencilerin üniversite sınavında başarılı olabilmeleri için fizik, matematik, Türkçe gibi derslerde eğitim verileceğini; ilahiyat ön lisans ve lisans tamamlama eğitimi alan öğrencilere yönelik Arapça eğitimi verilmeye devam edileceğini söyledi. Demirci, mevcut kurs binasının ihtiyaca cevap vermemesi münasebetiyle yeni kurs binası inşaatına yakın zamanda başlanacağını, bu binanın en kısa zamanda bitirilebilmesi için cömert hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getirdi.

Hafız öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge hafız olarak yaşamanın önemini vurguladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.