Selçuk’tan bilim  dünyasına katkı

Selçuk’tan bilim dünyasına katkı

2013 yılında kurulan Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (Selçuk İLTEK), modern laboratuvarları ve uzman kadrosuyla bilim dünyasına önemli katkılar sağlıyor

2013 yılında kurulan Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (Selçuk İLTEK), modern laboratuvarları ve uzman kadrosuyla bilim dünyasına önemli katkılar sağlıyor
Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde üniversiteler, özel ve kamu kurum/kuruluşlarınca yürütülen çalışmalar için araştırma, analiz ve eğitim hizmeti sunuluyor.

TEKNOKENT’LE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYORLAR

Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ülkü Sayın, “Özel ve kamu kurum/kuruluşlarının araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları analiz isteklerini karşılamayı, Teknokent ile iş birliği içinde bilimsel, teknolojik ve toplumsal açıdan katma değer sağlayan projeler üreterek ve bu tür projelere destek vererek Üniversitemizin ulusal ve uluslararası proje yürütme potansiyelini arttırmayı, bilimsel ve teknolojik araştırmalar için rekabete dayalı, etkin ve verimli araştırma imkanları sunmayı ve araştırma ortamı oluşturmayı, yurt içi ve yurt dışındaki araştırma kuruluşları ile iş birliği sağlayarak bilimsel ve teknolojik araştırmaların geliştirilmesine katkıda bulunmayı, Üniversitemizdeki araştırmacıların yanı sıra diğer üniversitelerdeki araştırmacılara da çalışmalarını yürütme imkanı sağlayarak destek olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

BİN 200 ARAŞTIRMACIYA HİZMET VERİYOR

https://sanaltur.selcuk.edu.tr/iltek/ adresinden görüntülenebilen İLTEK laboratuvarlarında numunelerin termal, manyetik, optik ve yüzey özelliklerinin, morfolojik ve tanecik yapılarıyla içeriklerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen fiziksel ve kimyasal analizlerin yanı sıra moleküler biyoloji ve biyoteknoloji temelli rekombinant DNA çalışmaları, mikro RNA, hücre kültürü işlemleri, gen ve protein analizleri, fermentör ve görüntüleme işlemlerinin yanında mikrobiyolojik analizler de yapılabiliyor. 2022 yılından bu yana İLTEK’ten hizmet alan araştırmacı sayısı yaklaşık yüzde 40 artarak Temmuz 2024 İLTEK otomasyon kayıtlarına göre bin 200 araştırmacıya hizmet veriliyor.

NUMUNELERİ GÖNDEREREK HİZMET ALIYORLAR

Prof. Dr. Sayın, “Hem TÜBİTAK projelerinden hem de BAP projelerinden destek alan öğrencilerimiz buradaki imkanlardan yararlanabiliyor. Temel bilimler, mühendislik ve sağlık alanındaki ileri teknolojiyle ilgili cihazlar hakkında bilgi almak, staj yapmak, proje hazırlamak isteyen öğrencilerimize destek sağlıyoruz. Hollanda ve Arabistan’daki işletmeci ve araştırmacılar numunelerini göndererek hizmet alıyor. Almanya, İtalya, İspanya, Japonya, Litvanya, İran, Irak, Fas ve Sudan gibi ülkelerdeki araştırmacılarla iş birliği içinde çalışan hocalarımız buradaki altyapıyı kullanabiliyor. Ayrıca “Toplum İçin Bilim” ve “Bilim İçin İş Birliği” sloganlarını önceleyen İLTEK’te 2023 yılından bu yana İLTEK Bilim Konuşmaları kapsamında disiplinler arası konularda seminerler ve TÜBİTAK 2237-A projeleri kapsamında eğitimler de veriliyor. Bilim festivallerine katılım sağlanarak topluma bilimin sevdirilmesine katkı sağlanıyor” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.