Yenimahalle’de Karanlığa Göz Yummayan Konferans

Yenimahalle’de Karanlığa Göz Yummayan Konferans

Sağlık alanında önemli konulara değinerek vatandaşı bilgilendiren Yenimahalle Belediyesi, Gazi Göz Vakfı ile ortaklaşa olarak düzenlediği göz hastalıkları konferansının 2’incisini gerçekleştirdi. İkin...

Sağlık alanında önemli konulara değinerek vatandaşı bilgilendiren Yenimahalle Belediyesi, Gazi Göz Vakfı ile ortaklaşa olarak düzenlediği göz hastalıkları konferansının 2’incisini gerçekleştirdi. İkinci Bahar Dayanışma Merkezi’nde Glokom Göz İçi Basıncı (Karasu Hastalığı) hastalığı hakkında vatandaşlar bilgilendirildi.

VATANDAŞA KATKI SAĞLAYACAK KONULAR SEÇİLİYOR

Konferansa vatandaşların yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe de katılırken, moderatörlüğü Prof. Dr. Berati Hasanreisoğlu yaptı.

Konferansta işlenecek konuları seçerken vatandaşa katkı sağlayacak konuları seçtiklerini belirten Hasanreisoğlu, karasu hastalığının erken teşhisi yapılmaması durumunda körlüğe neden olabileceğini söyledi.

TEDAVİ EDİLMEZSE KÖRLÜK NEDENİ OLABİLİR

Hastalığın nasıl geliştiğini anlatan Doç. Dr. M. Sinan Sarıcaoğlu da Karasu hastalığında erken tanının önemini vurguladı.

Bu hastalık tedavi edilmezse görme kaybına neden olabilir diyen Sarıcaoğlu, “Glokomda görme kaybı oluştuktan sonra geri dönüş olmadığın¬dan erken tanı önemlidir.

Körlüğün iki ana nedeni vardır. Biri Katarakt diğeri ise Glokom’dur” diye konuştu.

Grafikler üzerinden dünya genelinde hastalığı görülme oranından da bahseden Sarıcaoğlu, “Dünya üzerinde yaklaşık 70 milyon Glokom hastası olduğu biliniyor. Ayrıca Glokom kalıtsal olabilir. Bu yüzden Glokom Hastalığı olan bireylerin tüm aile fertleri de göz muayenesi olmalıdır” dedi.

Konferans sonunda vatandaşların sorularını da cevaplayan doktorlar, katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür ettiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.