Yeni stratejiler şart

Yeni stratejiler şart

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin StratejiCo. işbirliğiyle hazırladığı “Konya Kurumsal Yönetim Algı Araştırması” Konya Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen panelde katılımcılarla paylaşıldı

Panel öncesinde Karatay Üniversitesi’nde bir seminer, Konyalı medya mensupları ile öğle yemeği ve özel sektör katılımcıları etik uygulamalar konusunda özel bir oturum düzenlendi.   Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve Etik ve İtibar Derneği (TEİD) işbirliğinde düzenlenen “Kurumsal Yönetim Seminerleri”nin 39’uncusu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Dünya Gazetesi, International Finance Corporation (IFC) ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin destekleri ile Konya’da düzenledi. “Yarın Kim Ayakta Kalacak?“ başlıklı panelde kurumsal yönetim, sürdürülebilirlik ve etik uygulamaları hazırlanan araştırma raporu çerçevesinde tartışıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu ülkelerin, şirketlerin küresel kırılganlıklardan çıkış yolu aradığı, yarın ne olacak diye düşündüğü bu dönemde kimin ayakta kalacağını anlamak için, bugünü iyi okumak gerektiğini belirtti. Tekelioğlu, “Günümüzde iş yapma, para kazanma ve büyüme trendleri çok farklılaştı. Değişim ve gelişim trendlerini iyi okuyarak stratejiler üretebilen, insan kaynağına yatırım yapan, kurumsallaşmış, birlikte çalışmayı öğrenen, rakipleriyle ortak iş yapabilen, şirketler ve ülkeler ayakta kalabilecek düşüncesindeyim. 4. Sanayi Devrimi, bir başka deyişle Endüstri 4.0’ı görebilen, alt yapısını bu yeni devrime hazırlayabilen şirketler ayakta kalabilecek. Şirket yöneticilerinin ve Odalar olarak bizlerin yapması gereken ise; bu bakış açısını geliştirmek ve uygun alt yapıyı hazırlamak” dedi.

YARIN KİM AYAKTA KALACAK?

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve StratejiCo. Kurucu Ortağı Selim Oktar’ın moderatörlüğünü üstlendiği panele; Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt, Güvensan Gıda Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güvenek, Etik ve İtibar Derneği (TEİD) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öncer ve İş Yatırım Kurumsal Finansman-Borçlanma Araçları Müdür Yardımcısı Mehmet Kaya panelist olarak katıldı.  Konya’da alternatif finansman kaynaklarının kullanımı konusunda zafiyet bulunduğuna dikkat çekilerek, uluslararası standartlarda yönetimler oluşturarak sermaye piyasaları ve yabancı yatırımlardan alınan payın artırılması gerektiği belirtildi.  Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt, “Eğer dünyadaki eğilimleri bilmiyorsanız, takip etmiyorsanız, kurumlarınıza bunu yerleştiremiyorsanız gelecekte kurumunuzun var olması zor” mesajını verirken Güvensan Gıda Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güvenek “Aile şirketlerinin ömrünün kısa olmasının sebebi aile içinde ortak iş yapılamaması. Türkiye'de nice büyük markalar, büyük aileler bu şekilde yok olmuştur. Aile şirketlerinde patronajı kaybetme endişesi var. Bunun tek çaresi kurumsallaşma yani hesap verebilir, şeffaf bir bilançonun olması lazım” yorumlarında bulundu. Yatırımcıların kurumsal yönetim ilkelerine değer veren firmalara yatırım yapmayı tercih ettiğini belirten İş Yatırım Kurumsal Finansman-Borçlanma Araçları Müdür Yardımcısı Mehmet Kaya; “Kurumsal yönetim ilkelerini uygulayan şirketler ayakta kalacaklar. Bunun bir faydası da finansman kaynaklarına ve borçlanma araçlarına ulaşabilmek. Şu anda dolaşımda yaklaşık 40 milyar TL’lik bir kıymet var ve bu reel sektör şirketleri tarafından kullanılıyor. Bu piyasada borçlanabilmek için güven kavramını oluşturmak lazım, bunu oluşturmak için de kurumsal yönetim ilkelerine uyum önemli” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.