Yeni sezonda tribünler dolacak

Yeni sezonda tribünler dolacak

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, yeni sezonda stat tribünlerini daha “cazip” hale getirmek istediklerini söyledi.

Federasyonun tesislerden sorumlu üyesi Arif Koşar, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Euro 2016’yı hak etmesine karşın kaybettiğini anımsatarak, “Yeni sezona 2020’yi yüzde 200 hedefleyen bir lig olarak başlayacağız” dedi. Özellikle Türk seyircisinin statlara daha fazla gelmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Koşar, “İngiltere ve İspanya’da statlar dolabiliyorsa bizde de olabilir. Biz de statları daha cazip hale getirmeliyiz. Federasyonun kararları doğrultusunda çalışmalar yürüteceğiz. Altyapıdan tutunda tesislere kadar planlamalarımız var” diye konuştu.

Tesisleşmenin UEFA normlarına göre sürdürüldüğünü ifade eden Koşar, şunları kaydetti: “Federasyon ve kulüplerin mali bütçeleri arttı. İnsana yatırımda da yol almalıyız. Örneğin Almanya’da yetişen çocuklar, milli takımda da kendi belli ediyor. Altyapıya destek vermeliyiz. 210 bin lisanslı sporcu sayısını 1 milyona çıkarma projemiz var. Kendi yağımızla kavrulan bir sistem kurmalıyız. Statların yenilenmesine yönelik projeler yürütüyoruz. Örneğin Bursa, Manisa ve Antalya ile İzmir’de stat projelerimiz var. İlgili bakanlığın, federasyonun, kulüplerin ortak çalışmasıyla iyiye doğru gidiyoruz. Şehir takımları seyirci sıkıntısı yaşıyor. Maçlarını 3-5 bin seyirciye oynuyorlar. İstanbul’daki büyük takımlarda da seyirci sıkıntısı yaşanıyor. Statları cazip hala getirerek, seyirci sayısına artırabiliriz. Stat ve çevreleri sosyal alanlara dönüşmeli. İnsanlar eşiyle, çocuğuyla maça gidebilmeli.”
KOLTUKLAR DAHA İNSANİ OLMALI
Statların kışın ısınma sorunuyla karşılaştığını dile getiren Koşar, ayrıca statların fiziki ortamlarının da rahat olması gerektiğini kaydetti. “Koltuklar daha insani olmalı” diyen Koşar, “Taraftarlarımız da fair-play içinde maçları izlemeli. Ailesiyle birlikte gelen taraftarlarımız küfür ve benzeri ifadeler ya da rahatsız edici davranışla karşılaşmamalı. Ayrıca takımlar arası maçları birer kan davası gibi takip etmemeliyiz. Müsabakalar, tatlı rekabet ve eğlenceye dönüşmeli. Maçlar insanları kaynaştıran birer aktivite olmalı” diye konuştu.
ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI ÖRNEĞİ
UEFA kriterleri, federasyon kararları ve kulüplerin ortak çalışmalarıyla bu yaz statlarda ciddi kararlar alınabileceğini ifade eden Koşar, “Şu an Kayseri Kadir Has ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda taraftarlar için rahatlık var. Saracoğlu’nda kışın insanlar havadan ısınıyor. Çevresindeki restoranlardan maça 10 dakika kala tribüne rahatça geçiş yapabiliyor” dedi. Ayrıca Koşar, bütün statlarda engelli tribünlerine yönelik düzenlemelerin de bulunduğunu sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.