Yeni Nesil Mağazasını Tanıttı, Müşteriyi Kasada Bekletmeyecek

Yeni Nesil Mağazasını Tanıttı, Müşteriyi Kasada Bekletmeyecek

Perakende sektörünün önde gelen oyuncularından Migros, içinde 'kapalı kasa' dönemini sona erdirecek bir uygulama da bulunan bazı yeni uygulamaları hayata geçiriyor. Bu sayede müşterileri kasada bekletmeyeceğin taahhüt eden şirket, ayrıca...

Perakende sektörünün önde gelen oyuncularından Migros, içinde 'kapalı kasa' dönemini sona erdirecek bir uygulama da bulunan bazı yeni uygulamaları hayata geçiriyor. Bu sayede müşterileri kasada bekletmeyeceğin taahhüt eden şirket, ayrıca mağaza içindeki fırsatları da anında haber verecek bir sistemi devreye alıyor. Her tür sebze meyveyi görerek tanıyacak akıllı terazi, mağazada olmayan ürünlerin siparişinin verilebildiği 'Sınırsız Alışveriş' gibi başka yeni teknolojik uygulamalar da hizmete sunuluyor.

Migros, 'yeni nesil perakendecilik uygulamaları' ile donattığını ilan ettiği ilk mağazasını Maslak’ta bulunan UNIQ İstanbul’da hizmete açıyor. Açılışta konuşan Migros Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Tort, şunları söyledi:

"Yeni nesil perakendecilik uygulamalarımız, 60 yıllık deneyimimizle oluşan bu vizyonunun teknolojiyle buluşmasının gurur verici bir sonucu. Biz teknolojiyi müşterimizin aklına ve kalbine dokunmak için bir araç olarak görüyoruz ve bu amaçla kullanıyoruz. Buradan çıkacak uygulamaların zaman içinde tüm mağazalarımıza yayılacağını ve sektöre yön vereceğini düşünmek 60. yıl heyecanımıza heyecan katıyor. Migros markasının kuvvet unsurunun verimlilik, penetrasyon, alışveriş deneyimi ve büyüme olduğunu söylemeliyim. Perakendede verimlilik her kapıyı açıyor. Bu anlayışla büyümeyi sürekli kıldığımız gibi 2014 yılında verimliliğin yarattığı kaynakla ilave 80 yeni mağaza açtık. Daha geniş kitlelere sadece Migros'ta bulunan kalite ve fiyat avantajına sahip ürünler ulaştırarak, son yıllarda sektörde oluşan rekabeti güçlendirdik. Piyasadaki en uygun sepeti sepete eşitledik. Biz, orta gelir grubunun ve özellikle aile geçindirenlerin hesabını önemsiyor ve beklentilerini onların cebine en uygun fiyatlarla karşılıyoruz. Bu nedenle tüketicinin tercihiyiz. Bugün, müşteri profilimiz Türkiye’nin aynasını oluşturuyor.”

Tort, halen yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplam 1.129 mağazada hizmet verdiklerini, 2014 yılı sonunda 150 yeni mağaza hedefini aşarak, yılı 200’ü geçen yeni mağaza açılışıyla kapatacaklarını söyledi. Yıl sonunda 8 milyar TL'nin üzerinde bir ciroya ulaşmaya hedeflediklerini de aktardı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.