"Yeni Dünyanın ‘imtiyazlıları’ Teknolojiyi Doğru Kullananlar Olacak"

"Yeni Dünyanın ‘imtiyazlıları’ Teknolojiyi Doğru Kullananlar Olacak"

Türk Telekom, dördüncüsünü düzenlendiği ‘KOBİ Dolu Anadolu Teknoloji Buluşmaları’ etkinliğinde Adana’daki KOBİ'lerle biraraya geldi. Hilton Oteli'ndeki toplantıda alanında uzman isimler, Adanalı KOBİ’lere dijital dünyada iş yapmanın...

Türk Telekom, dördüncüsünü düzenlendiği ‘KOBİ Dolu Anadolu Teknoloji Buluşmaları’ etkinliğinde Adana’daki KOBİ'lerle biraraya geldi. Hilton Oteli'ndeki toplantıda alanında uzman isimler, Adanalı KOBİ’lere dijital dünyada iş yapmanın avantajlarını ve markalaşmanın yöntemlerini anlattı. Programın açılışında konuşan Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Ocakoğlu, yeni dünyanın ‘imtiyazlılarının’ dijitali ve teknolojiyi doğru kullananların olacağını söyledi. Ocakoğlu, “Çünkü teknoloji ile süreçleri daha verimli kullanıyoruz, performansımızı artırıyoruz ve tasarruf ediyoruz. Teknoloji satışlara da yansıyor. Müşterilerimizi daha iyi tanıyoruz. Ve edindiğimiz bilgilerle onlara daha iyi hizmet veriyoruz. Markalaşma sürecini interneti kullanarak yaptığımızda insanlara daha hızlı ve daha ucuza ulaşmış oluyoruz.” dedi.

Yeni dünyayı anlayıp hızlı davrananın fark oluşturduğuna dikkat çeken Ocakoğlu, dijital dönüşümün her şirket için ne ifade ettiğini doğru tanımlamak gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin büyümesinin çoğunu KOBİ’ler üzerinde yaptığını dile getiren Ocakoğlu, “Ancak KOBİ’lerin bir sıkıntısı var. Kısıtlı kaynaklarla çalışıyorlar. En büyük sorunları insan kaynağı. Hadi finansı bir şekilde hal ettik diyelim. Ama insan kaynağı oldukça büyük bir problem oluşturuyor. Bunları aşmanın tek yolu dijital dönüşüm. Yapılması gerekenler de zor da değil. Bunu uzmanlarına bırakacaksınız. Uzmanlar teknolojik danışmanlık yapıyor.” diye konuştu.

YOL MARKALAŞMADAN GEÇİYOR

Dijital Pazarlama Uzmanı Cüneyt Devrim katılımcılarla ‘Markalaşma yol rehberi’ konusundaki deneyimlerini paylaştı. Markalaşmanın tek tanımının olmadığını dile getiren Devrim, Türkiye’de markanın genellikle ürünleri tanımlamakla başlandığını aktardı. Devrim, “Aslında tanımlayamadığımız ve biraz da soyut olan marka, tüketicinin sizin veya rakibiniz arasında seçeceği farktır. Ürün bir fark değil. Çünkü bir rakipte sizin ürününüzün bir benzeri var. Aynı fiyat ve aynı rafta olanı söz konusu. Ürünün iyi olması da bir yere kadar yeterli. Eğer bununla savaşamıyorsanız ikinci silahınız fiyat olabilir. Hiç kimse fiyatı düşürerek rekabet etmek istemez. Kar marjlarımızı yükselterek rekabet etmek istiyoruz. Onun için yol markalaşmadan geçiyor.” şeklinde konuştu.

Türk Telekom KOBİ Satış Direktörü Esra Şimşek de dünya standartlarında, katma değeri yüksek, kaliteli iletişim hizmetleri sunma anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Şimşek, şunları söyledi: “KOBİ’ler Türkiye ekonomisine yatırım ve istihdam anlamında önemli katkılar sağlıyor. Bu işletmelerle bir araya gelmek bizim için çok önemli. Uzman kadrolarımız kendileriyle bire bir görüşüp teknoloji danışmanlığı yapıyor. Gelişmiş fiber optik altyapımız üzerinden sunduğumuz uçtan uca teknoloji çözümlerimiz ile onların yanında yer alıyoruz.”

Türk Telekom Güney-II Bölge Müdürü Mehmet Bektaş ise devirin değiştiğini ve üretmenin eskiye göre daha da kolaylaştığını ifade etti. Marketing Türkiye iş birliği ile gerçekleştirilen 'KOBİ Dolu Anadolu Zirvesi' Adana’nın ardından Samsun, Eskişehir ve Antalya’da düzenlenecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.