Yeni Başbakanlık İnşaatını Denetlemek İsteyenleri Polis Engelledi

Yeni Başbakanlık İnşaatını Denetlemek İsteyenleri Polis Engelledi

Emniyet güçleri, yargı kararı ile yapımı durdurulan yeni Başbakanlık Sarayı’nda inşaat çalışmalarını denetlemeye gelen grubu engelledi. TMMOB Mimarlar Odası üyeleri, kendilerini engelleyen polisler hakkında tutanak hazırlayıp, oturma...

Emniyet güçleri, yargı kararı ile yapımı durdurulan yeni Başbakanlık Sarayı’nda inşaat çalışmalarını denetlemeye gelen grubu engelledi. TMMOB Mimarlar Odası üyeleri, kendilerini engelleyen polisler hakkında tutanak hazırlayıp, oturma eyleme yaptı. Eyleme, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da destek verdi.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu ve Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu üyeleri, Anayasa'nın 135. maddesi ve 6235 sayılı TMMOB kanununun 3. maddesi kapsamında, denetim yapma haklarını kullanmak üzere saat 11.00 sıralarında yeni Başbakanlık Sarayı inşaatı önüne geldi.

Denetleme için inşaat alanına girmek isteyen grup, polis engeline takıldı. Polislerin izin vermemesi üzerine gelenler, engelleyen polisler hakkında tutanak hazırladı. Ardından tutanak okundu, sonrasında Başbakanlık inşaat alanı önünde oturma eylemi yapıldı. CHP’li Aylin Nazlıaka da denetleme ve oturma eylemine destek verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.