Yatılı okuldan Avrupa şampiyonluğuna

Yatılı okuldan Avrupa şampiyonluğuna

Konyalı Neslihan Okumuş, daha iyi bir eğitim için köyünden ayrılarak başladığı yatılı bölge okulunda tanıştığı halterde, bugün büyük başarılara imza atıyor.

16 yaşındaki Neslihan Okumuş, yaptığı açıklamada, Konya’nın Emirgazi ilçesine bağlı bir köyde yaşadıkları için eğitim olanaklarının sınırlı olması nedeniyle zorlandığını söyledi. Bunun üzerine kendi isteği ve ailesinin de onayıyla yaklaşık 5 yıl önce Sare Özkaşıkcı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na kaydının yaptırıldığını, bu okulun pansiyonunda da kalmaya başladığını anlatan Okumuş, “Burada 13 yaşındayken okuldaki bayan beden eğitimi öğretmenimin desteğiyle okulda yetenekli sporcuların belirlenmesi için yapılan halter seçmelerine katıldım. Burada hocalarım benim çok yetenekli olduğumu söyleyerek bu sporla ilgilenmemi tavsiye etti. Halter de seçmelere kabul edildim” dedi. Seçmelerden önce halterle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını, bu sporun nasıl yapıldığı ve çalışıldığını da bilmediğini ifade eden Okumuş, ancak hocalarının desteği ve kendi azmiyle kısa sürede halterdeki yeteneğini ortaya koyduğunu ifade etti.

DİSİPLİNLİ ÇALIŞMA BAŞARIYI BERABERİNDE GETİRDİ
Spor salonu bulunan yatılı ilköğretim okulunda düzenli ve disiplinli çalıştığını ve bu sporu çok sevdiğini vurgulayan Okumuş, şunları kaydetti: “Bir yıl sonra yani 14 yaşındayken milli takıma çağrıldım. Daha sonrası ise başarılar birbirine ardına geldi. Üç yılda ümitler kategorisinde bir çok Türkiye şampiyonluğum bulunuyor. Uluslararası müsabakalarda ise İsveç’te Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda toplamda Avrupa Şampiyonu oldum. Yaklaşık üç ay önce İsrail’de yapılan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda yine Avrupa Şampiyonu olarak ülkemi, kendimi ve ailemi en iyi şekilde temsil ettim.” Okumuş, hedefinin olimpiyatlarda derece yapmak olduğunu, azmi ve disiplinli çalışmayla Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını sözlerine ekledi. Milli Takım Teknik Direktörü Talat Ünlü ise, Neslihan’ın genç yaşta önemli başarıları yakaladığını, bu şekilde çalışmaya devam ederse başarılarının devamının da geleceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.