Yaşlıları sevindirdiler

Yaşlıları sevindirdiler

Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ribat Eğitim Vakfı Huzurevini ziyaret etti.

Hemen her gün bir ziyaretçinin uğradığı Huzurevi’nin dünkü konukları Ribat Eğitim Vakfı yöneticileri idi. Hafta nedeniyle Huzurevi’ne yaptıkları ziyarette yaşlılar ile uzun süre sohbet etme imkanı bulan ziyaretçiler, yaşlılarımızın ellerini öperek hem gönüllerini aldı hem dualarını.
Huzurevi Müdürü Mustafa Gürbüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burada barınan insanlarımızın hemen hepsinin bir anısı veya bir sorunu vardır. Bizler yaşlılarımızın sorunlarını çözmek için tüm ekip arkadaşlarımız ile birlikte çalışıyoruz. Amacımız, feleğin sillesini yiyen bu insanlarımızı yaşadıkları acılardan uzaklaştırarak yaşamlarının son günlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçirmelerini sağlamak” dedi.
Ribat Eğitim Vakfı yetkilileri de Huzurevi’nde barınan yaşlılar odalarında ziyaret ederek uzun süre sohbet etti. Yaşlılar ile yaptıkları sohbetlerden çok etkilendiklerini ifade eden ziyaretçiler. “Bir gün herkes yaşlanacak. O zaman bu insanlarımızın şu anda neler hissettikleri daha net bir şekilde anlaşılacak. Bu insanlarımız. Evlatlarından, torunlarından, yurtlarından ayrılarak buraya gelen kişiler. Mutlaka hepsinin ayrı bir özlemi, ayrı bir hevesi vardı. Bizler belki arzu ettikleri şeyleri veremeyiz. Ama en azından bir günlüğüne de olsa onlarla sohbet etmek, gönüllerini almak, dualarını almak onlar için çok büyük değer ifade eder. Bu düşünceler ile ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bizlere bu imkanı veren Huzurevi idarecilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yaşlılar Haftası nedeniyle kendilerine yapılan ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden yaşlılar, “Bizler yılın her günü anılmak, ziyaret edilmek istenen kişileriz. Allah razı olsun bizleri yalnız bırakmayan ziyaretçilerimizden. Geldik gidiyoruz, bizim bundan sonra istediğimiz bir güzel söz bir güler yüz. Bu da bizi mutlu etmeye yeter” diyerek ziyaretçilere teşekkür etti.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.