Yaşlılara evde bakım hizmeti

Yaşlılara evde bakım hizmeti

Karaman Valisi Fatih Şahin, sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan, yardıma ve bakıma muhtaç, kimsesi olmayan, kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmak istemeyen 40 yaşlıya 10 bakım elemanı ile evde bakım hizmeti verilmeye başlandığını beli

 
Şahin, Valilik Toplantı Salonunda İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hulusi Öztürk ile beraber düzenlediği basın toplantısında, ''Evde Yaşlı Bakım Hizmeti'' hakkında bilgi verdi. 
Sosyal amaçlı projelerden biri olan ''Evde Yaşlı Bakım Hizmeti''nin önemine dikkati çeken Şahin, ''İlimizde yaşayan sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan, yardıma ve bakıma muhtaç, kimsesi olmayan, kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmak istemeyen 40 yaşlıya 10 bakım elemanı ile 1 Mayıs 2009 itibariyle evde bakım hizmeti verilmeye başlanmıştır'' dedi. 
Şahin, bakım hizmeti verilen yaşlıların, her türlü işlerinin bakım elemanlarınca yapılacağını dile getirerek, şunları kaydetti: 
''Akıl ve ruh sağlığı yerinde olan, evde bakım hizmetine gereksinimi olan, il merkezindeki bütün yaşlılarımıza bu hizmeti ulaştırmayı hedefliyoruz. Evde bakım hizmeti için yaşlılarımızdan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Bunun yanında temizlik giderleri İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce yürütülen proje kapsamında sağlanacaktır. Evde Bakım hizmeti, sağlık sorunlarıyla birlikte maddi yoksunluk içinde olan bu aileleri kötü yaşam koşullarından kurtararak daha sıhhi ortamlar sağlayacaktır. Bu proje ile, 60 yaşın üzerinden olup sosyal ve ekonomik yönden yoksunluk içinde yaşamını sürdüren, ancak huzur evi ortamı istemeyen korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç yaşlılara hizmet sunmayı amaçlıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.