Konya'ya yeni şehir hastanesi yapılacak! Meram'da bu mahalleye inşa edilecek

Konya'ya yeni şehir hastanesi yapılacak! Meram'da bu mahalleye inşa edilecek

Konyalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mitingde yaptığı konuşmada Konya'ya yeni müjdeleri duyurdu. Konya'da bu kapsamda yeni şehir hastanesi inşa edilecek.

31 Mart yerel seçimi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçarslan Kent Meydanı’nda bir miting gerçekleştirdi. Bu mitinge AK Parti'nin kurmayları ve bakanlar da katıldı. Konyalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mitingde yaptığı konuşmada Konya'ya yeni müjdeleri duyurdu. Bakan Koca, şehre yeni bir Şehir Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılacağının müjdesini verdi. Aradan 2,5 ay geçti ve bu projelerin son durumu Konyalılar tarafından merak konusu oldu. Merhaba Gazetesi, sözü verilen hastanelerle ilgili son durumu öğrendi.

basaksehir-sehir-hastanesi-fotograf-c9vb.jpg

DİŞ HASTANESİ İÇİN İMZA ONAYI BEKLENİYOR

500 ünitli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Meram’ın Ateşbaz Veli Mahallesi’nde hayata geçirilecek. Projede olumlu gelişmelerin yaşandığı öğrenildi. Projenin taslağının, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nda olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı. Başkanlığından onay vermesi durumunda proje Sağlık Bakanlığı yatırım kapsamına alınacak.

tautautautau.png

MERAM'A İKİNCİ ŞEHİR HASTANESİ: YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Konya'da sözü verilen bir diğer proje de yeni Şehir Hastanesi. Karatay'a yapılan Şehir Hastanesi'nin ardından, 17 Mart'ta verilen sözle birlikte Konya'ya ikinci bir Şehir Hastanesi'nin daha kazandırılacağı duyuruldu. Bu hastane, Meram Millet Bahçesi’nin karşısında bulunan Dutlukır bölgesinde inşa edilecek. Hastane Şehir Hastanesi konseptli olacak. Hastane ayrıca 1000 yatak kapasiteli olacak. Merhaba Gazetesi, ikinci Şehir Hastanesi projesi ile ilgili de detaylara ulaştı. Proje, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan geçerek, Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındı.

KOCA GÖREVE GELDİ KONYA'DA SAĞLIK YATIRIMI ARTTI

Konya, Türkiye genelinde en fazla sağlık yatırımı alan illerin başında geliyor. Özellikle 10 Temmuz 2018 tarihinden bu yana şehirde sağlık yatırımları arttı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Konyalı olması, Konya'ya bu alanda artı bir değer kazandırdı.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum