Yaşlı Ve Engellilerin Sandıkları 3. Ve 4. Kata Konunca Oy Vermeleri Çile Oldu

Yaşlı Ve Engellilerin Sandıkları 3. Ve 4. Kata Konunca Oy Vermeleri Çile Oldu

Eskişehir’de yaşlı ve engelli vatandaşlar için oy verme işlemi işkenceye dönüştü. Oy verme işlemi bazı okullarda 3. ve 4. katlarda olunca yaşlı ve engelli vatandaşlar büyük çile yaşadı.Engelli vatandaşlar tekerlekli sandalye, yaşlılar...

Eskişehir’de yaşlı ve engelli vatandaşlar için oy verme işlemi işkenceye dönüştü. Oy verme işlemi bazı okullarda 3. ve 4. katlarda olunca yaşlı ve engelli vatandaşlar büyük çile yaşadı.

Engelli vatandaşlar tekerlekli sandalye, yaşlılar ise okuldaki bazı vatandaşların yardımıyla 3. ve 4. katlara çıkarılarak oylarını kullanabildi. Yeni ameliyat olmuş bir vatandaş ise geldiği okulda oyunu binanın 3. katında kullanacağını öğrenince şaşkınlık yaşadı. Sandığın aşağıya getirilmesi için yardım isteyen vatandaşın talebi seçim görevlisi tarafından reddedilinceoyunu kullanamadan geri dönmek zorunda kaldı. Oy vermeye gelen vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Okullardaki oy verme işlemlerini takip etmeye gelen basın mensuplarının polisler tarafından engellenmeye çalışılması ise dikkat çekti.

ENGELLİ YAŞLI KADINA TEKERLEKLİ SANDALYE İLE 4. KATTA OY KULLANDIRTTILAR

Eskişehir’in merkezinde yer alan Atatürk Lisesi’nde engelli ve yaşlı vatandaşlar için oy verme işlemi tam bir çile oldu. Oy sandıkları 3. ve 4. katlarda olunca yaşlı ve engelli vatandaşlar çile yaşadı. Engelli ve yaşlı vatandaşlar tüm zorluklara rağmen oylarını çevredeki vatandaşların yardımıyla kullandı. Atatürk Lisesi’ne gelen engelli vatandaşlar tekerlekli sandalye, yaşlılar ise okuldaki bazı vatandaşların yardımıyla 3. ve 4. katlara çıkarıldı.

AMELİYATLI OLARAK OKULA GELDİ, SANDIĞI 3. KATTA OLUNCA OY VEREMEDEN GİTTİ

Yeni ameliyat olmuş bir vatandaş ise geldiği okulda, oyunu binanın 3. katında kullanacağını öğrenince şoke oldu. Ameliyatlı vatandaş, oyunu kullanabilmek için seçim görevlilerinden sandığın aşağıya getirilmesi için yardım istedi. Ancak talebi seçim görevlisi tarafından reddedilince oyunu kullanamadan geri dönmek zorunda kaldı.

Geldiği okulda oy verme işleminin 3. katta olduğunu öğrenince tepki gösteren engelli bir vatandaş, "Devlet bizim engelli olduğumuzu bilmiyor mu? Neden bizleri dikkate almadılar. Böyle bir saçmalık olur mu? Bu nasıl iş, nasıl kolaylaştırma, nasıl milletin işi?" ifadesini kullandı.

Oy vermeye gelen vatandaşlar da bu duruma tepki gösterdi. Engelli ve yaşlıların bu durumuna gören bazı vatandaşlar, "Engelli ve yaşlı vatandaşlar için okulun giriş katına bir tane sandık konulabilirdi. Bu insanların durumu mutlaka biliniyor. Bu insanların engelli ve yaşlı olduklarını elbette biliyorlar. Ama buna rağmen neden böyle bir şey yapılmamış. Devlet işi kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor. Bu nasıl bir iş ve çalışma? diye konuştu.

POLİSTEN OY VERME İŞLEMİNİ TAKİP ETMEK İSTEYEN GAZETECİLERE ‘YASAK’ TEPKİSİ

Bu arada, bazı okullardaki oy verme işlemlerini takip etmeye gelen basın mensuplarının polisler tarafından engellenmeye çalışılması dikkat çekti. Atatürk Lisesi’ndeki görevli polisler, "Burada çekim yapamazsınız. Çekim yasağı var. Yasak var. Gidin dışarıdan çekin. Yapmanız suç." diyerek basın mensuplarını dışarıya çıkarmak istedi. Fakat gazetecilerin ısrarı üzerine birkaç yeri arayan polisler, ardından gazetecilerin çekim yapmasına izin verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.