Yaşlı Kadına Hakaret Eden Yönetici Ve Komşuya Para Cezası

Yaşlı Kadına Hakaret Eden Yönetici Ve Komşuya Para Cezası

Eskişehir’de 65 yaşındaki kadına ‘terbiyesizlik yapma’ diyen apartman yöneticisi ile ‘kahpe’ diyen komşuya mahkemeden para cezası çıktı. Mahkeme, Münevver Ç.’a ‘terbiyesizlik yapma’ diyen apartman yöneticisine hakaret suçundan...

Eskişehir’de 65 yaşındaki kadına ‘terbiyesizlik yapma’ diyen apartman yöneticisi ile ‘kahpe’ diyen komşuya mahkemeden para cezası çıktı. Mahkeme, Münevver Ç.’a ‘terbiyesizlik yapma’ diyen apartman yöneticisine hakaret suçundan 2 bin 100 TL para cezasına çarptırdı. Mahkeme, Münevver Ç.’a ‘kahpe’ diyen komşusu Hamiyet Ü.’e de aynı suçtan bin 800 lira para cezası verdi.

Odunpazarı İlçesi Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi’nde oturan 65 yaşındaki Münevver Ç.’nın banyo ve tuvaleti akıtınca alt katında oturan Hamiyet Ü.’ün evi zarar gördü. Bunun üzerine Hamiyet Ü., üst katında oturan Münevver Ç.’ın evine çıkarak gerekli arızanın giderilmesini isteyip evinin zarar gördüğünü ve pis kokuyla dolduğunu anlattı. Bunun üzerine ikili arasında sözlü tartışma yaşandı. İddiaya göre bu esnada Hamiyet Ü., Münevver Ç.’a ‘kahpe’ diye hitap etti. Tartışmadan haberdar olan apartman yönetici Akgün E. ise evinde dışarı çıktı ve yaşananlara tepki göstererek, iddiaya göre Münevver Ç.’a hitaben, “Gece yarısı bizi rahatsız etme, terbiyesizlik yapma, gir evine" ifadesini kullandı. Bu esnada yaşananlara ‘apartmana ihbarname getiren Odunpazarı Belediyesi’nde görevli Zabıta Memuru İ.D.’de de tanık oldu.

Yaşanan bu gelişme üzerine 65 yaşındaki Münevver Ç. kendisine hakaret etikleri gerekçesiyle apartman yöneticisi Akgün E. ve alt komşusu Hamiyet Ü.’e savcılığa şikayet etti. Yapılan incelemenin ardından Akgün E. ve Hamiyet Ü. hakkında ‘hakaret’ suçundan kamu davası açıldı.

9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanıklar haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Mahkeme de söz alan davacı Münevver Ç.’ın avukatı Emre Kurtoğlu, müvekkilinin şahsına yapılan hakaretten dolayı sanıklardan şikayetçi olduğunu ve gerekli ceza ile cezalandırılmasını istedi. Sanık Hamiyet Ü., savunmasında hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Hamiyet Ü, "Müşteki komşumdur. Üst katımda oturur. 12 yıldır evime lavabo ve banyoya pis su gelmektedir. Senelerdir bu sorunu çözmüyor. Olay tarihinde bu nedenle tartıştık ancak iddia edildiği gibi kesinlikle ben ona hakaret etmedim. Yaşı benden büyüktür. Bu şekilde söz sarf etmem mümkün değildir. Kalp rahatsızlığı vardır. Müşteki ile olan sorunlarım nedeni ile sağlığım da bozulmuştur. Beraatime karar verilmesini talep ederim.” diye konuştu.

Diğer sanık Akgün E. ise, "Müşteki üst katımda oturur. Olay tarihinde Hamiyet Ü. ile tartıştıklarını fark ettim. Müşteki beni gördüğünde ‘biri de bu’ dedi, hakaret etmeye başladı. Ben de kendisine ‘gece yarısı bizi rahatsız etme, terbiyesizlik yapma, gir evine.’ dedim. Terbiyesiz demedim. Kendisine hakaret etmedim. Beraatimi istiyorum.” ifadesini kullandı.

Tanık İ.D. de, zabıta memuru olarak görev yaptığını anlatarak, o günkü yaşananları şöyle aktardı: “Olay tarihinde müştekiye evrak tebliğ etmek üzere gittim. Müştekinin dairesinin ziline ısrarla basmama rağmen açan olmadı. Alt katında oturan komşusuna evrakı vermek üzere aşağı indim. Huzurda bulunan sanık Hamiyet müştekinin evde olduğunu ve kapıyı bilerek açmadığını söyledi. Birlikte tekrar müştekinin kapısının önüne çıktık. Zile bastık. Sanık ‘içeride olduğunu biliyoruz, aç kapıyı.’ demesi üzerine müşteki kapıyı açtı. Sanık ve müşteki tartışmaya başladılar. Tartışma sırasında sanık Hamiyet, "o…u" seklinde söz sarf etti. Merdivenlerden inen bir sahsın ‘terbiyesiz ya da terbiyesizlik yapma’ seklinde bir söz sarf ettiğini hatırlıyorum ancak tam olarak ne dediğini hatırlamıyorum, yoğun bir gürültü vardı."

Mahkeme, toplanan deliller ve dosyayı yeniden inceleyerek davayı karara bağladı. Buna göre mahkeme, sanık Hamiyet Ü.’nün davacı Münevver Ç.’a karşı ‘kahpe’ diyerek, diğer sanık Akgün E.’nin ise ‘terbiyesizlik yapma’ sözünü söyleyerek hakaret suçunu işlediği sübut bulunduğundan bin 800’er lira para cezasına çarptırdı. Mahkeme, her iki sanığın cezasını gerekli indirimleri göz önüne alarak 580’er liraya indirdi. Mahkeme sanıkların, sabıkalarının olmayışı ve bir daha suç işlemeyecekleri mahkemede kanaat oluştuğundan cezalarını 5 yıl süreyle denetimli serbestlik kapsamına aldı. Sanıklar, 5 yıl içerisinde her hangi bir suç işlerse söz konusu bu cezalarını da çekecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.