Yaşamaz denilen dördüzler 5 yaşında

Yaşamaz denilen dördüzler 5 yaşında

Anne karnında gelişimlerini tam olarak sağlayamadan prematüre olarak dünyaya gelen ve sağlık problemleri nedeniyle herkesin ''yaşamaz'' dediği dördüz kardeşler, tüm olumsuzluklara rağmen hayata tutunarak sağlıklı bir şekilde 5 yaşına girdi.

 
Yaşar (31) ile Emine Öncül (28) çifti evliliklerinden bir süre sonra çocuk sahibi olamayınca doktora gittiler.  Doktor Mustafa Ulusoy ile görüştükten sonra ilaç tedavisi görmeye başlayan Emine Öncül, beşiz bebeklere hamile kaldı. 
Evliliklerinin üçüncü yılında Emine Öncül henüz gebeliğinin 24. haftasında kilosu 700 gram ile 1100 gram arasında değişen 3'ü kız dördüz çocuklarını prematüre olarak dünyaya getirdi. Beşizlerinden birini doğum sırasında kaybetti. 
Ankara'da gerçekleşen doğumun ardından erken doğum nedeniyle hayati tehlikeleri bulunan bebekler hemen kuvöze alındı. Ali, Elif, Havva ve Hacer adı verilen dördüzler 45 gün boyunca kuvözde tedavi gördü. 
Dördüzlerden Havva'ya 18 günlükken kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Daha sonra evlerine getirilen dördüzler, aylarca solunum cihazına bağlı olarak yaşamlarını sürdürdü. 
Doğduklarında çok küçük oldukları ve akciğerleri tam olarak gelişmediği için doktorların bile ''yaşamaz'' dediği, yaşasalar da gördükleri tedavi nedeniyle sakat olma ihtimallerinin bulunduğu belirtilen kardeşler, tüm olumsuzluklara rağmen hayata tutunanarak sağlıklı bir şekilde 5 yaşına girdi. Bu durum Öncül ailesini oldukça mutlu ediyor. 
Bir fabrikada asgari ücretle çalışan ve çocukların bakımında oldukça zorlanın babanın imdadına Doktor Mustafa Ulusoy ile işadamı kardeşi Hanifi Ulusoy birkaç yıl öncesine kadar yetişiyordu. Şimdi aileyi, okula başlamaya hazırlanan çocukların masrafları düşündürüyor. 
BİRİ İSTEDİĞİNDE HEPSİ İSTİYOR
Baba Yaşar Öncül yaptığı açıklamada, dünyaya gelen dördüzlerini yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını, başarılı da olduklarını söyledi. 
Öncül, ''Gerçekten onları çok zor şartlarda büyüttük. Düşünün biri ağladığında hepsi ağlıyor. Biri hastalandığında hepsi hastalanıyor. Eşimle birlikte psikolojik destek bile aldık'' dedi. 
Şimdi oldukça yaramaz olan dördüzlerle zaman zaman kendilerinin bile baş edemediğini vurgulayan Öncül, şunları kaydetti: 
''Çocuklarımı gören herkes 'bunlar yaşamaz' diyordu. Ancak çocuklarım çok şükür şimdi sağlıklı bir şekilde 5 yaşına kadar geldiler. Yaramazlık bile yapıyorlar. Söz dinlemiyorlar. Biri bir şey istediğinde hepsi istiyor. Kızlara bebek alıyorum oğlum, oğluma kamyon alıyorum kızlarım istiyor. O yüzden her şeyden dört tane almaya çalışıyoruz. Onların iyi bir eğitim almasını istiyorum. Maddi durumum buna çok elverişli değil ancak ben yine de elimden geleni yapacağım.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.