Yaş Sebze Meyve Sektörünün Hedefi Rusya'ya İhracatı Artırmak

Yaş Sebze Meyve Sektörünün Hedefi Rusya'ya İhracatı Artırmak

Yaş sebze meyve sektörünün kalbi Antalya'da attı. Üç gün süren ortak akıl toplantılarında Rusya'nın ABD, AB ve batılı ülkelere uyguladığı gıda ve tarım ürünü boykotunu Türkiye için fırsata çevrilme yolları tartışıldı. Sektör...

Yaş sebze meyve sektörünün kalbi Antalya'da attı. Üç gün süren ortak akıl toplantılarında Rusya'nın ABD, AB ve batılı ülkelere uyguladığı gıda ve tarım ürünü boykotunu Türkiye için fırsata çevrilme yolları tartışıldı. Sektör temsilcileri önlerine, Rusya Federasyonu'na yaptıkları ihracatı artırma ve kalıcı hale getirme hedefi koydu. Ele alınan konular arasında, iki ülke arasında yaşanan bürokratik engeller ile soğuk zincir konuları da yer aldı.

Antalya’da perşembe günü başlayan Yaş Meyve Sebze Sektörü Ortak Akıl Toplantısı bugün sona erdi. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Akdeniz Yaş Sebze Meyve İhracatçılar Birliği (AİB), Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyelerinin ve ihracatçıların katıldığı toplantılarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu. Akra Barut Otel’de gerçekleşen toplantılar hakkında bilgi veren BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, yaş sebze meyve ihracatının her yönüyle masaya yatırıldığını açıkladı. Satıcı, “Antalya ve Akdeniz bölgesinde sera sezonu başlıyor. Narenciye sezonu ise kısa süre önce başladı. Son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından Rusya Federasyonu’na yapılan ihracatı artırmak istiyoruz. İhracatı artırırken de kalıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi. İhracat işlemleri sırasında yaşanan bürokratik engellerin de ele alındığını anlatan Satıcı, “İhracatta yaşanan bürokratik engelleri, iki tarafın iyi ilişkileriyle sağlam zemine oturtmak ve ihracatçının daha rahat ihracat yapması konusunda bütün konular masaya yatırıldı. Görüşmelerde, yaşananlara değinildi. Önümüzdeki günlerde görüşmelerin sonuçları alınacaktır. Sektör temsilcileri bu konuda umutlu.” diye konuştu. Satıcı, ihracatta soğuk zincirin kırılmaması üzerinde de hassasiyetle durulduğu bilgisini aktardı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.