Yarım asırlık tecrübe Tuna

Yarım asırlık tecrübe Tuna

Dünya ve Türkiye’de ilk kez tam otomatik süzme yoğurt yapma makinesini üreten Tuna Süt, yarım asra yaklaşan tecrübesiyle sektörde hizmet ediyor.

Günlük 60 ton süt işleme kapasitesi ile sektörde öncü rol üstlenen Tuna Süt, ilkel üretim şeklinden modern üretim şekline geçerek Dünya ve Türkiye’de ilk kez tam otomatik süzme yoğurt yapma makinesini üretti. Sektörde yarım asra varan birikim ve tecrübesini teknolojiyi takip ederek üretime dönüştüren firma, kendi makinesini kendisi üreterek birikimine farklı bir boyut kazandırmış oldu. 1973 yılında Aksinne Mahallesinde küçük bir işletme olarak başladıkları günden bugüne oldukça aşama kaydettiklerini belirten Tuna Süt Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Üstündağ, “Firmamız ayran ve yoğurt üretimi ile hizmete başlamıştır. 1 ton süt işleme kapasitesi ile üretim yapan Tuna Süt, şimdilerde 60 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. Deneyimimiz ve müşterilerimize olan sorumluluklarımız dolayısıyla gittikçe büyüyen firmamız 1994 yılında A.Ş. olarak modern bir süt fabrikası konumuna gelmiştir.” dedi.
Üstündağ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Fabrikamız 3200 metre kare olup 1750 metre karesi kapalı alandır. Oldukça hijyenik ortama sahip olan firmamız müşterilerimiz için üretimini, kalitesini, teknolojisini sürekli yenilemektedir. Bu aşamada süt ve süt mamulleri üreten firmalar içerisinde ISO ve HACCP belgelerini ilk alan firmalardandır. Şimdi ise firmamız İSO 9001 ve ISO 22000 belgelerine sahiptir. Üretim teknolojisini sürekli yenileyen firmamız uzun yılların vermiş olduğu tecrübe ve deneyim ile süzme yoğurt üretiminde geleneksel ilkel üretim şeklinden modern üretim şekline geçmek için Süzme Yoğurt Üretim projesini hazırlamıştır. Bu projeyi teknoloji araştırma ve geliştirme desteği değerlendirme ve karar kurulu ’na sunmuş, olumlu neticeler almıştır. Bu olumlu sonuçla birlikte Selçuk Üniversitesi TEKMER ile iş birliği yaparak oradan aldığı maddi ve danışmanlık desteği ile tam otomatik süzme yoğurt yapma makinesini üretmiştir. Süzme yoğurt severlerden özel talep görmektedir ve bu makine ile ilgili ulusal ve uluslar arası patent başvurusunu yapmıştır. Tam otomatik süzme yoğurt yapma makinesi ile başta hijyen, ekonomik ve iş yükünü çok azaltan ve yüksek randımanlı süzme yoğurt üretmiştir.
Pazar alanlarımız Ankara ve Konya’dır. Pazar alanımız sürekli gelişmektedir. Firmamızın gelecekteki hedefi ulusal firmalar arasında yerini almaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum