Yarım asırdır yolcuları ağırlıyor

Yarım asırdır yolcuları ağırlıyor

Kulu makasında bulunan Baran tesisleri, tam 55 yıldır Konya-Ankara-Aksaray güzergahını kullanan yolcu otobüslerinin ve özel otomobillerin uğrak yeri.

Tesislerin sahibi Fikret Baran, baba mesleğini devam ettirdiğini ifade ederken, “55 yıl önce babam varillerle getirdiği akaryakıtı burada satardı. Daha sonra bölgenin ilk petrol istasyonunun kurdu. Son olarak lokanta ve dinlenme tesislerini hayata geçirdi. Varille petrol satmaktan başlayan ticaret hayatımız bu gün 55 yılı geride bıraktı. Babamın bıraktığı bayrağı ben taşıyorum. Tesislerimiz 24 saat açık. Günün her saatinde taze, sıcak yemek ve diğer ihtiyaç ürünlerini bulmanız mümkün. Özellikle Ankara’ya giden yolcu otobüslerinin yanı sıra Konya, Aksaray, Nevşehir gibi illere giden otobüsler burada mola verir. Bu nedenle bizim firma olarak en çok önem verdiğimiz konu müşteri memnuniyeti ve güleryüzlü hizmettir” dedi.
‘Yol lokantaları’ dalında düzenlenen yarışmalarda Türkiye genelinde 6. sırada yer almanın gururunu yaşadıklarını da dile getiren Baran, “Bunun yanı sıra konukseverlik ödülü de aldık. Müşterimizin en seri şekilde hizmet alması için kışın 55 ile 60, yazın ise 75 ile 80 arasında işçi çalışır. Bu anlamda da yörede istihdama büyük katkı sağladığımıza inanıyorum. Müşterilerimizin en çok talep ettiği yemek, Konya Fırın Kebabı, Etliekmek, et yemekleri ve kahvaltı çeşitleridir. Bizler de tüm bu yemekleri işinin ehli ustalara yaptırıyoruz. Müşterimizin damak tadına uygun köy ürünlerinden oluşan kahvaltı türü ile de hizmet veriyoruz. Bunun haricinde kışın 300 yazın ise 500 kişi kapasiteli düğün ve program yemekleri içinde salonumuz hizmet veriyor” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.