Yardım TIR’ı Pakistan için yolda

Yardım TIR’ı Pakistan için yolda

Kimse Yok Mu Derneği ile Beyşehirliler Demir-Çelik firmasının ortaklaşa organize ettikleri Pakistan’a yardım TIR’ı düzenlenen bir tören ile yola çıktı.

Pakistan’da, 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve günlerce devam eden sellerden 20 milyon civarında Pakistan vatandaşı etkilenmiş, 2 binin üzerinde insan hayatını kaybetmiştir. Söz konusu afet çok fazla maddi ve manevi kayba sebebiyet vermiş olup halen binlerce insan; barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık problemleriyle karşı karşıyadır. Bu afette mağdur kalan Pakistanlılara yardım amacıyla Kimse Yok Mu Derneği ile Beyşehirliler Demir-Çelik firmasının ortaklaşa organize ettikleri yardım TIR’ı önceki gün Büsan Sanayi inde düzenlenen bir törenle yola çıktı. Törende konuşan Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı “ Bir hafta önce yaptığımız Pakistan’a yardım çağrımıza ilk cevabı Beyşehirliler Demir-Çelik firmasının sahipleri verdi. Firma sahipleri fındık yağı, makarna çeşitleri, bulgur, Çay ve sabun’dan oluşan gıda paketlerinden oluşan bir TIR dolusu yardımı hazırladılar. Şimdi ise Pakistan’daki ihtiyaç sahiplerine göndermek üzere bu TIR’ı yola çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Beyşehirliler Demir Çelik Firmasın adına açıklamada bulunan Yaşar Yapıcı “Bizlere tarihimiz boyunca hem kardeşlik yapan, hem de  maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Pakistan halkının son sel afetindeki mağduriyetini gidermekleri açısından bizde üstümüze düşen görevi yapmak için bu gıda yardım TIR’ı hazırladık ve gönderiyoruz. Bundan sonra’da yardımlarımız aralıksız devam edecektir” dedi.
Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ise “Kimse Yok Mu Derneği ile Beyşehirliler Demir Çelik Firmasının böyle bir yardıma imza atmaları bizleri de memnun etmiştir. Katkıda bulunanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Konya Müftüsü Şükrü Özbugday’ın yaptığı dua sonrası Pakistan’a yardım TIR’ı yola çıktı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.