Yaralı Hamile Ata Arkadaş Şefkati

Yaralı Hamile Ata Arkadaş Şefkati

Edirne’de bir aracın çarpması sonucu yaralanan ve hamile olduğu tespit edilen atın arkadaşı diğer atlar, başından bir an olsun ayrılmadı. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün müdahalesi ile at tedavi edilmeye başlandı.Olay, sabah...

Edirne’de bir aracın çarpması sonucu yaralanan ve hamile olduğu tespit edilen atın arkadaşı diğer atlar, başından bir an olsun ayrılmadı. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün müdahalesi ile at tedavi edilmeye başlandı.

Olay, sabah saatlerinde merkez Barutluk Mahallesi Perşembe Pazarı yakınlarında meydana geldi. Tarlalarda otlayan sahipsiz atlar bir anda yola çıktı. Ani yola çıkan atlardan birine seyir halindeki bir araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle hamile at yolun kenarına savruldu. Plakası alınamayan araç ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralar alan ve arka bacakları tutmayan at yerde kıvranmaya başladı. Yaralı atın yanında bulunan ve birlikte otladığı diğer üç at ise arkadaşının başından hiç ayrılmadı.

Olayı haber alan gazeteciler, kaza mahalline ulaştıktan sonra durumu Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’na bildirdi. Tanrıkulu da belediyeye ait Kedi-Köpek Barınmaevi sorumlusu Veteriner Hekim Soykan Barlas’ı olay mahalline sevk etti. Barınmaevi'nde görevli iki kişiye, olay yerine gelen veteriner hakim yaralı ata müdahale etmeye başladı. Hayvanın kanayan yaraları temizlendi. Ata sakinleştirici ve ağrı kesici iğne yapıldı. Veteriner hekimin yaptığı muayene sonucu atın hamile olduğu tespit edildi.

Soykan Barlas, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak her zaman sokak hayvanlarıyla ilgilendiklerini söyledi. Bir aracın çarptığı hayvanın görüntü itibariyle gebe gibi durduğunu belirten Barlas, hayvanın yarasının büyük ihtimalle gebelikten kaynaklandığını belirtti.

Dış yarasının çok ağır olmadığını anlatan Barlas, “Zaten kanamasını durdurduk. Eğer yandan bir çarpma olduysa hayvanın iç organlarına zarar verirdi belki, kanama riski var. Gebelik de bu durumu ağırlaştırıyor. O yüzden başında duracağız. Hayvanın biraz kendisini toparlaması için süre vereceğiz. Durumun seyrine göre uygun bir yere naklini sağlayacağız.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.