Yamaç paraşütü tanıtıma katkılı olacak

Yamaç paraşütü tanıtıma katkılı olacak

Karaman, Beyşehir ve Antalya'da gerçekleştirilecek ''XC Turkey Paragliding Cup'' Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonasında, devlet sanatçıları, gökyüzünde Beethoven'a ait 9. senfoni ile Yunus Emre'nin ''Aşkın aldı benden beni'' eserini birlikte çalacak.

''XC Turkey Paragliding Cup'' Organizatörü Murat Çakmak, yaptığı açıklamada, 20 Eylül–3 Ekim 2010 tarihleri arasında uluslararası yamaç paraşütü pilotlarının katılımıyla yapılacak şampiyona ve organizasyonun Karaman, Konya'nın Beyşehir ilçesi ve Antalya'yı kapsadığını söyledi. Çakmak, Türkiye'nin tarihi, kültürel ve turistik tanıtımına odaklı organizasyonla, dünyadaki yüz binlerce yamaç paraşütü ve doğa sporcusunun, ülkemizin yamaç paraşütü cenneti olduğunun farkına varacağını belirtti.

Karaman'daki volkanik Karadağ'da kalkış uçuşlarıyla başlayacak şampiyonanın, Beyşehir'de devam edeceğini ve Antalya Tahtalı dağındaki final uçuşlarıyla sona ereceğini ifade eden Çakmak, organizasyonun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklendiğini vurguladı.Şampiyonanın finalinin Antalya'da gerçekleşecek olmasının ayrı bir önem taşıdığını anlatan Çakmak, ilki bu yıl yapılacak şampiyonayı her yıl gerçekleştirerek, Türkiye'nin tanıtımına uzun soluklu katkı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Yedi kıtadan yamaç paraşütü sporcularının katılacağı organizasyonun, bugüne kadar yapılmış tüm havacılık faaliyetlerinden farklı, benzersiz ve birçok yönden ilk olma özelliği taşıyacağını dile getiren Çakmak, şunları kaydetti: ''Organizasyon görevlisi Fransız pilot Patrick Andre'nin test için 22 Haziran 2010 tarihinde Karaman'dan Kayseri'ye yaptığı ve 7 saat 7 dakika havada kalarak gerçekleştirdiği 262 kilometrelik uçuş, tüm zamanların rekorlarını alt üst etti. Organizasyonda elde edilen bu rekor, bölgenin iç ve dış turizm dinamiklerini harekete geçirecek. Organizasyon, bölge insanına görsel güzelliğiyle unutulmaz anlar yaşatacak. Dünyanın farklı ülkelerinden ülkemize gelecek hava sporcuları bölgeye ve ülkemize katma değer sağlayacak. Dünyaya yamaç paraşütü cenneti ve kültür başkenti Türkiye'nin deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını göstermek istiyoruz.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.