Yamaç paraşütü şenlikleri nefes kesti

Yamaç paraşütü şenlikleri nefes kesti

Beyşehir’de üç gündür devam eden 2.Uluslararası Yamaç Paraşütü şenlikleri sona erdi. Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 23 Haziran’da başlayan şenliklerin son gününde yamaç paraşütü pilotları olumsuz hava şartları yüzünden uçuş yapam

Gün boyu süren yağmur nedeniyle planlanan programlar iptal edildi. Önce yamaç paraşütü pilotlarının katılacağı Beyşehir Gölü üzerindeki tekne turu iptal edildi, ardından mesafe ve serbest uçuşlar da yağmur engeline takıldı.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, sona eren yamaç paraşütü şenliklerinin bu yıl yapılacak etkinliklerin ilk ayağı olduğunu, Eylül ayında Antalya, Beyşehir, Konya, Karaman ve Kapadokya güzergahlarını da içerisine alan daha geniş bir organizasyon yapılacağını söyledi. Uzun mesafe uçuşlarının ilk kez gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Taşcı, “Antalya Olimpos dağlarından pilotlar kalkacak ana merkez istasyonlardan birisi Beyşehir. Artık bu arada kalkış yapılabilecek diğer pistler de kullanılarak şimdilik Karaman’a kadar uçulacak. Cross Country dediğimiz bu uzun mesafeli uçuşlar Beyşehir ve bu güzergahın dünya ölçeğinde tanıtımında çok önemli bir etki yapacak diye düşünüyorum” dedi.
Dünyada son yıllarda çok popüler bir spor haline dönüşen yamaç paraşütü etkinliklerinin Beyşehir’de de yerleşmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini de anlatan Taşcı, düzenlenen bu etkinliklerle vatandaşların bu branşa karşı ilgisinin artırılmasını hedeflediklerini belirterek, önümüzdeki günlerde bu konuda eğitim çalışmaları başlatmak istediklerini de söyledi. Beyşehir’in yamaç paraşütü eğitimleri için çok güzel bir alana sahip olduğunu ifade eden Taşcı, şunları kaydetti: “Geçen yıl aşağıda eğitim için bir alan hazırlamıştık. Genek tepesi yine uçuşlar için güzel bir alan. THK ile Halk Eğitim aracılığıyla girişimlerimiz var. Proje kabul edilirse, burada bir eğitim uçuşu için altyapı oluşturmayı düşünüyoruz. Yani burada yamaç paraşütü kursları açmayı planlıyoruz. Bu kurslarla birlikte bu spor branşının Beyşehir’e de yerleşmeye başlayacağını düşünüyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.