Yakalama Çıkan Polislerden Biri Daha Teslim Oldu

Yakalama Çıkan Polislerden Biri Daha Teslim Oldu

Sahur vakti, terör ve yolsuzluğu soruşturan emniyet personeline yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan fakat tekrar haklarında yakalama kararı çıkan polislerden Hidayet Kemal, avukatıyla adliyeye gelerek teslim oldu....

Sahur vakti, terör ve yolsuzluğu soruşturan emniyet personeline yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan fakat tekrar haklarında yakalama kararı çıkan polislerden Hidayet Kemal, avukatıyla adliyeye gelerek teslim oldu. Avukat Sıddık Filiz, karara tepki göstererek, "Müvekkilim soruşturmaya konu olan Selam Tevhid Kudüs Ordusu terör örgütünün hiç bir safhasında yer almadı." dedi.

Terör ve yolsuzlukla mücadele eden polislere yönelik yapılan operasyonlarda gözaltı süresi dolduğu için ifadeleri alınamayan 17’si hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Kararın ardından polislerden Hidayet Kemal, adliyeye gelerek teslim oldu. Hukuksuzluğun devam ettiğini dile getiren Kemal'in avukatı Sıddık Filiz, "Hukuksuzluklar devam ediyor. Ben şimdi müvekkilimi sorguya çıkaracağım. Müvekkilimin soruşturmanın konusun teşkil eden Selam Tevhit Kudüs Ordusu terör örgütü soruşturmasının hiç bir aşamasında görev almamıştır. Soruşturması 2011'de başlamış. Müvekkilim o dönemde Kadıköy'de. 2012 Mayıs ayında gelmiş ve ekip amirinin şoförü olarak çalışmıştır. Dosyadaki şahısların hiç birini tanımıyor, hiçbiriyle temasa geçmemiş hiçbirinin dinlemesi ve fiziki takibini yapmamıştır. Ona rağmen 8 gün boyunca hukuksuz bir şekilde burada tutulmuştur. Kamuoyunun önüne kelepçeli bir kısım müvekkillerle beraber sahur vakitlerinde basın önünde deşifre edilerek kamuoyunda algı oluşturularak haklarına tecavüz edildi. Kaldı ki devlet memurudur kaçma şüphesi yoktur. ikameti ve adresi bellidir. Bir telefon kadar yakındır. Yani bir sorgu günü tayin edilemez mi? Dün geceden beri buradayım. Bizim de haklarımız gasp ediliyor burada. Bir sürü polis, TOMA ve ekip bu insanlara da yazık günah. Ne kadar devam edecek derseniz bir kişi 2 günde bitirilememişken 17 kişi kaç gün sürer, size bu da bir soru olsun ben kestiremiyorum." şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Kemal ve avukatı adliyeye girdi. Yakalama çıkanlardan Mehmet Kılıç da sabah saatlerinde teslim olmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.