Yağmurun Mağdur Ettiği Vatandaşlar Yetkililerden Yardım Bekliyor

Yağmurun Mağdur Ettiği Vatandaşlar Yetkililerden Yardım Bekliyor

İstanbul’da dün etkili olan şiddetli yağmur birçok vatandaşın hayatını olumsuz etkiledi. Esenyurt'ta evleri, yağmur suyuyla dolan ve tamamen kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, yetkililerin yardım elini uzatmamasından şikayet etti.İstanbul’da...

İstanbul’da dün etkili olan şiddetli yağmur birçok vatandaşın hayatını olumsuz etkiledi. Esenyurt'ta evleri, yağmur suyuyla dolan ve tamamen kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, yetkililerin yardım elini uzatmamasından şikayet etti.

İstanbul’da dün öğleden sonra etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Esenyurt Örnek Mahallesi’ndeki bir sokakta bulunan birçok evi su bastı. Alt yapının yağmur suyunu kaldıramadığını söyleyen sokak sakinleri ani bastıran yağmurun evlerine dolduğunu söyledi. Eşyalarının tamamen kullanılamaz hale geldiğini anlatan vatandaşlar, yağmurun şiddetiyle gelen suyun oda kapılarını söktüğünü kaydetti.

Evini su basan ve çocuklarıyla birlikte geceyi komşunda geçirdiğini söyleyen Filiz Kırık, “Yağmur suyu buraya taştı. Hiçbir alt yapı yapmadılar, evimin camına su vurarak içeri doldu. Evimi komple su aldı. Belediye başkanı hiçbir altyapı yapmamış boşuna oyları toplamış. Suriyelilere herkese yardım ediliyor. Para, giyecek, yiyecek her türlü yardımı yapıyorlar bize gelince hiçbir şey yok. Biz Türkiye vatandaşı değil miyiz? Belediyeden geldiler ama bakıp bakıp gidiyorlar. Hiç ilgilenme yok. Evim kullanılamaz halde, komşularımda kalıyorum.” diye konuştu.

Su baskını yaşanınca belediyeden yardım istediklerini anlatan bir başka ev sahibi Şenol Özyılmaz ise “Bize kiraya çıkın, bütün masraflarınızı karşılayacağız, evinizin bütün giderlerini karşılayacağız gözünüz arkada kalmasın dediler. Ama biz bu gece dışarıda yattık. Ama şu saat oldu hiç kimse gelmedi. Bu şekilde rezillik içinde kaldık.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.