Yağış Konya'ya rahat nefes aldırdı

Yağış Konya'ya rahat nefes aldırdı

Konya'da son 1 buçuk gündür etkili olan yağış, nihayet şehre uzun aradan sonra rahat bir nefes aldırdı. Yağışlarla birlikte Konya'daki kötü koku ortadan kalkarken, özellikle hububat çiftçisi de bu yağışlarla yeni sezon için daha da umutlandı

Konya'da son günlerde en fazla konuşulan konuların başında gelen “Kötü koku problemi, hava kirliliği, havada mikropların asılı kalmasından dolayı yaşanan ağır gribal enfeksiyon vakaaları ve çiftçinin yeni sezon için ürün kaybı korkusu” başlıklı konuları, şehirde etkili olan yağış ile birlikte ana gündem olmaktan düştü. Yağış, tüm yönüyle şehre çok rahat bir nefes aldırdı. Yağışla birlikte insanların aklını kurcalayan çoğu konu, geri planda kaldı. Önümüzdeki günler için Konya'da etkili olması beklenilen kar yağışı haberi de insanları sevindirdi.

YAĞIŞ KÖTÜ KOKUYU DA BİTİRDİ

Konya'da geçtiğimiz haftalarda yine kötü koku problemi yaşandı. Koku, sadece Karatay'da değil, Konya'nın birçok noktasında hissedildi. Kötü koku ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Konu ile ilgili yetkili birimlerin çalışma başlattığı bilgisine ulaşıldı. Çoğu noktada etkili olan kanalizasyon benzeri ağır koku, yağışların etkili olmasıyla birlikte bertaraf oldu. Yağışlar etkili olduğu günden bu yana Konya'nın büyük bir kısmında kötü koku hissedilmiyor.

YAĞIŞ HAVA KİRLİLİĞİNİ AZALTTI

Konya'nın trafikten sonra en büyük şehir problemleri arasında yer alan hava kirliliği meselesi de yağışlarla birlikte düzeldi. Konya'nın doğal gaz ulaşmadığı yerlerinde soba kullanımının halâ devam etmesi, trafikteki araç sayısının artışına bağlı olarak meydana gelen kirlilik, şehrin havasını olumsuz etkiliyordu. Etkili olan yağış, Konya'nın hava kirliliğinin azalmasına da vesile oldu. Yağışla birlikte sis ortadan kalkarken, havanın görüntüsü de daha da açıldı.

YAĞIŞ HAVADA ASILI MİKROPLARI ÖLDÜRÜYOR

Konya'ya son 4 buçuk-5 aydır beklenilen oranda yağışın düşmemesi ve mevsimi olmasına rağmen kar yağışının etkili olmaması, havada mikropların asılı kalmasına neden oldu. Çoğu vatandaş özellikle çocuklar, yaşlılar ve hamileler ağır soğuk algınlığı ve nezle geçirdi. Son günlerde etkili olan yağışların, mikropları öldürücü etkiye sahip olduğu belirtildi. Beklenen kar yağışının da etkili olmaya başlamasıyla Konya'da dolaşan ağır ve hasta edici mikropların ortadan kalkacağı söylendi.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ ŞİMDİ DAHA FAZLA GÜLÜYOR

Çiftçi birkaç hafta öncesine kadar ciddi bir kuraklık endişesi yaşıyordu. Yaklaşık 1 ay önce etkili olan yağışlar çiftçinin yüzünü az da olsa güldürmeye yetmişti. Çiftçiler, o dönemki yağışların kendileri için yeterli olmayacağını, Konya'ya en az 2-3 kez daha yağışın düşmesi gerektiğini söylemişti. Çiftçinin yüzü son olarak etkili olan yağışlarla birlikte iyice güldü. Çiftçi, yeni sezona umutla gireceklerini söylerken, kuraklık ve ürünlerinin büyüyememe endişelerinin de ortadan kalktığını ifade etti.

EMRE ÖZGÜL

tarlalar-yagmur-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.