Wilders Ve Le Pen, Ap Seçimlerinde İşbirliğini Görüştü

Wilders Ve Le Pen, Ap Seçimlerinde İşbirliğini Görüştü

Hollanda ve Fransa'daki göçmen karşıtı iki parti 2014'teki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yakın işbirliği yapmaya hazırlanıyor.

Hollanda ve Fransa'daki göçmen karşıtı iki parti 2014'teki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yakın işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Geert Wilders ve Marine Le Pen'in liderliğinde Avrupa çapında bir çatı partisi kurulması gündemde.

Le Pen, bugün Lahey'e gelerek parti kurma çalışmalarını Wilders'le görüştü. Lahey'deki parlamento binasındaki görüşme öncesinde açıklama yapan Wilders, "Le Pen'in burada olması çok önemli. Çünkü çok önemli bir siyasetçi ve belki gelecekte Fransa'nın cumhurbaşkanı olacak." dedi.

Anketler, Le Pen'in Ulusal Cephesi'nin AP seçimlerinde diğer Fransız partilerini geride bırakacağını gösteriyor.

Geert Wilders'in İslam karşıtı partisi, Philadelphia merkezli bir Amerikan düşünce kuruluşu tarafından finanse ediliyor.

AP'de grup kurabilmek için iki liderin en az 7 ülkede ortaklar bulmaları ve 766 üyeli parlamentoya 25 vekil sokabilmeleri gerekiyor. Bu durumda AP'den bütçe alabilecek ve daha güçlü temsil imkanı bulabilecekler. İki siyasetçinin Almanya İçin Alternatif, Belçika'nın Vlaams Belang, İtalya'nın Kuzey Birliği ve Avusturya'nın Özgürlük Partisi gibi sağcı partilerle temasa geçtiği kaydediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.