Who Ebola İçin Acil Toplandı, Ölü Sayısı 932’ye Yükseldi

Who Ebola İçin Acil Toplandı, Ölü Sayısı 932’ye Yükseldi

Tarihte görülen en büyük Ebola salgını sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının 932’ye yükseldiği açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) uzmanları ise Ebola ile mücadelede yeni önlemleri tartışmak için bir araya geldi.İki gün...

Tarihte görülen en büyük Ebola salgını sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının 932’ye yükseldiği açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) uzmanları ise Ebola ile mücadelede yeni önlemleri tartışmak için bir araya geldi.

İki gün süreceği belirtilen toplantı sonunda WHO’nun, küresel boyutta bir olağanüstü hal ilan edilip edilmeyeceğine karar vermesi bekleniyor.

Şubat ayında Gine’de patlak veren salgın daha sonra hızlı bir şekilde Batı Afrika ülkeleri Sierra Leone, Liberya ve Nijerya’ya yayıldı.

Dün düzenlenen basın toplantısında konuşan WHO sözcüsü Tarik Jašarevic, toplantının ana konusunun Ebola salgını olduğunuu ve acil durum komitesinin ilk kez Ebola için bir araya geldiğini söyledi.

AFRİKA DIŞINDA İLK ÖLÜM OLABİLİR

Suudi Arabistan’da Ebola şüphesiyle bir kişi hayatını kaybetti; eğer doğrulanırsa bu Afrika kıtası dışında virüs sebebiyle ölen ilk vaka olacak. Nijerya ise bugün Ebola’ya ikinci kurbanını verdi. Ülkede salgına yakalanan Patrick Sawyer isimli ABD vatandaşını tedavi eden hemşire hayatını kaybetti. Nijerya Sağlık Bakanlığı Lagos’ta virüs şüphesiyle karantinaya alınmış 5 kişinin daha olduğunu açıkladı.

WHO'nun son verilerine göre yeni vakaların çoğu Liberya’da görülürken, Nijerya’da Ebola’ya yakalanların sayısı ise 4’ten 9’a çıktı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.