Westerwelle: Çok Ülkeye Gittim Ama Az Ülke Gördüm

Westerwelle: Çok Ülkeye Gittim Ama Az Ülke Gördüm

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, ziyaret ettiği birçok ülkenin güzelliklerini göremediğini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, ziyaret ettiği birçok ülkenin güzelliklerini göremediğini ifade etti.

Almanya'da Hür Demokrat Parti’nin (FDP) son seçimlerde yüzde beş barajının altında kalarak meclis dışında kalmasıyla Dışişleri Bakanlığı koltuğuna veda etmeye hazırlanan Guido Westerwelle, “Aslında ziyaret etiğim ama görmediğim çok ülke var. Bazı ülkelerde sadece havaalanını ve konferans salonunu gördüm. Ancak doğanın güzelliği, ülkenin görülecek yerleri, insanlar ile karşılaşma bu gibi ziyaretlerde pek olmadı.” dedi.

20 yıldır siyasetin içinde olduğunu ve bunun kendi gelişimini de etkilediğini söyleyen Westerwelle, kendi geleceği ile ilgili olarak ise, “Noel’den önce yeni hükümetin kurulacağını tahmin ediyorum. Görevden ayrıldıktan sonra Mallorca adasında siyasetten uzak uzunca bir tatil yapacağım. Daha sonra ne yapacağımı bu tatilden sonra karar vereceğim.” diye konuştu.

Westerwelle ileride tekrar siyaset yapıp yapmayacağı konusunda ise, “Bakalım zaman ne gösterecek...” şeklinde yorum yaptı. Dışişleri bakanı, gündemdeki siyasi konularla ilgili olarak da sorulara cevap verdi.

Amerikalıların Başbakan Angela Merkel’i dinlemesinin kendisi için hayal kırıklığı oluşturduğunu söyleyen Westerwelle, ancak yine de Amerika Birleşik Devletleri'nin parlamenter bir demokrasi ve hukuk devleti ve Avrupa’nın en önemli müttefik ve ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Westerwelle, uluslararası sorunlarda kendisi için diplomatik ve barışçıl çözümün öncelikli olduğunu da söylerken Suriye’de devam eden iç savaşta müzakere yolundan başka bir çözüm görünmediğini de sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.