Washington’daki Konferansta Kürt Meselesi Konuşuldu

Washington’daki Konferansta Kürt Meselesi Konuşuldu

ABD’nin başkenti Washington’da, 'PKK, Kürt Milliyetçiliği ve Türkiye’nin Geleceği' başlıklı uluslararası bir konferans gerçekleştirildi.

ABD’nin başkenti Washington’da, 'PKK, Kürt Milliyetçiliği ve Türkiye’nin Geleceği' başlıklı uluslararası bir konferans gerçekleştirildi. Indiana, Virginia Tech ve Portland Devlet Üniversitesi akademisyenleri tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta 20'den fazla akademisyen, PKK’nın çıkış sebebi, Kürt sorununun Türkiye’ye maliyeti, Suriye Kürtleri ve çözüm süreci gibi konuları tartıştı.

Konferans organizatörlerinden Indiana Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Sılay, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kürt sorununu dünyanın gündemine getirmek adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini dile getirdi. Washington’u da bu sebepten seçtiklerini belirten Sılay, "Türkiye’nin başındaki en büyük problem Kürt sorunudur. Bu sorununun çözüleceğine inanıyorum." diye konuştu.

PKK’nın ABD tarafından bir terör örgütü olarak tanındığını hatırlatan Sılay, "PKK’nın Kürt halkının temsilcisi olmaması gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı. Aynı zamanda İndiana Üniversitesi Türkçe Araştırmaları Programı başkanlığını yürüten Sılay, konferansta ele alınan tüm konuların kitaplaştırılacağını sözlerine ekledi.

PKK, Kürt Milliyetçiliği ve Türkiye’nin Geleceği konferansı ile Kürt meselesi ABD’de 10 gün içinde ikinci kez ele alındı. Washington’da 29 Ekim tarihinde düzenlenen 'Yeni Ortadoğu'da Kürtlerin Rolü' başlıklı konferansta Kürt meselesi üzerine benzer konular ele alınmştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.