Veysel Okdut dualarla uğurlandı

Veysel Okdut dualarla uğurlandı

Konyasporun eski başkanlarından Mehmet Okdutun babası, Konyalı hayırsever Veysel Okdut (82) son yolculuğuna sevenlerinin omuzları üstünde, dualarla uğurlandı.

82 yaşında vefat eden ve 4 çocuk babası olan Veysel Okdut, Konya İmam Hatip Okulu’nun açılmasında, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine devam edebilmeleri için verdiği destek ve hayırseverliliği ile insanların gönlünde yer etmişti. Merhum Veysel Okdut’un cenazesi Kalenderhane Camii’nde Cuma Namazı sonrası İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi. Merhum Veysel Okdut’un son yolculuğuna Konya Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve tüm sevenleri katıldı. Biz de Merhaba Gazetesi olarak, hakkı rahmetine kavuşan hayırsever Merhum Veysel Okdut’a Cenab-ı Allah’tan rahmet kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.
‘İMAM HATİP NESLİNİN BABASIYDI’
Konyalı hayırsever Veysel Okdut’un cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Veysel Okdut’un çok hayırsever biri olduğunu belirterek, imam hatip neslinin hamisi ve babası durumunda olduğunu belirtti. Merhum Veysel Okdut’un çok hayır ehli ve din hizmetlerine destek olan bir insan olduğunu da vurgulayan Şükrü Özbuğday, “Konya İmam Hatip Okulu’nun açıldığından bu güne kadar, okulun ve öğrencilerin yanında oldu. Fakir çocukların giydirilmesine ve okul araç, gereçlerinin temin edilmesinde çok yardımcı oldu bu konuda öğrencilere yardım eden derneklerde de görev aldı. Veysel Amca, Konya İmam Hatip Okulu’nun Okul Aile Birliği’nde yer alarak çalıştı. Okul öğrencilerinin ihtiyaçlarının giderilmesinde halktan yardım topladı ve bu konuda kendisi yardımlarını hiç esirgemedi. Din hizmeti veren dernek ve vakıfların yönetiminde yer aldı” diye konuştu. Türk Diyanet Vakfı Konya Şubesi’nin açılmasından itibaren yönetim kurulunda görev alarak vefatına kadar bu görevi yürüttüğünü de vurgulayan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, sözlerini şöyle tamamladı: “Veysel Amca hayır konusunda abide biriydi. Türk Diyanet Vakfı Konya Şubesi, Hacıveyiszade Camii ve Külliyesi’ni yaptırmıştır. Hacıveyiszade Camii Külliyesi’nin inşasında Veysel Okdut, külliyenin yapımı sırasında can ve başla çalışmış. Halkın yardım yapamasın da gösterdiği önderlik çok anlamlıdır. Veysel Amca vefatına kadar bu hizmetlerden hiç geri durmamış ve ilerlemiş yaşına rağmen sürekli mücadele vermiştir. İnşallah bu hizmetlerinin karşılığını Cenab-ı Hakk’ın vereceğine inanıyor ve ümit ediyorum. Veysel Amca’nın bu hizmetlerinin ahiret azığı olmasını diliyorum. Veysel Amca bir ay önce hanımını ahirete uğurlamıştı, eşinin ve kendisinin cenaze namazını ben kıldırdığım için çok bahtiyarım. Veysel Okdut’a ve hanımına Cenab-ı Allah’tan sonsuz rahmet, geride kalan sevenlerine ise sabır diliyorum.”
MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.