Veysel Eroğlu: Sudan Bahsedelim, Ormana Girersek Orman Morman Kalmaz

Veysel Eroğlu: Sudan Bahsedelim, Ormana Girersek Orman Morman Kalmaz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, katıldığı bir programda suyun öneminden bahsetti. Eroğlu, suyla ilgili konuşurken, “Sudan bahsedeceğiz, ormana falan girmeyim dimi ormana girersek orman kalmaz.” sözleri dikkat çekti.Bakan Veysel...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, katıldığı bir programda suyun öneminden bahsetti. Eroğlu, suyla ilgili konuşurken, “Sudan bahsedeceğiz, ormana falan girmeyim dimi ormana girersek orman kalmaz.” sözleri dikkat çekti.

Bakan Veysel Eroğlu, İstanbul Platformu tarafından akşam saatlerinde Üsküdar’da bir restoranda düzenlenen ‘Türkiye’nin su sorunu’ konulu programa katıldı. Programda eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda davetli yer aldı. Programda uzun süre suyla ilgili konuşan Veysel Eroğlu, ormanlarla ilgili gaf yaptı. Eroğlu’nun, “Şimdi bana soruyorlar 'niye vatandaşlara içme suyunda tasarruf yapın beyanatı vermiyorsun' diye. Bir bakan arkadaş da sordu. Ben vatandaşlara böyle bir şey söylediğim zaman sular kesilecek diye endişeye kapılır. Ben İSKİ genel müdürüyken İstanbulluların su kesintisinden kaynaklanan psikolojik sıkıntısını kaldırmak için ‘suyumuz bol İSKİ çok para kazansın lütfen çok su kullanın’ diye öyle beyanat verdim deyince vazgeçtiler. Şimdi tabii Türkiye’deki durum böyle, sudan bahsedeceğiz, ormana falan girmeyim dimi ormana girersek orman kalmaz.” sözleri dikkat çekti.

YABANCILAR BİZİMLE DALGA GEÇİYORDU SU AKIYOR SİZ BAKIYORSUNUZ DİYE

HES’lerle ilgili de konuşan Eroğlu, yabancıların barajlarla ilgili dalga geçtiklerini söyledi. Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Cari açığımızın tamamı ithal ettiğimiz enerjiden kaynaklanıyor. Bunu nasıl çözeriz diye bir karar aldık. Dedik ki bu HES'leri bir an önce yapalım. Çünkü yabancılar da dalga geçiyor bizimle. 'Su akıyor siz bakıyorsunuz' diye dalga geçiyor. Bu benim de gerçekten kalbime bir hançer saplanmış gibi bir sızı meydana getiriyordu. Bir gün sayın cumhurbaşkanımız -o zaman başbakandı- gittim dedim ki 'ben sizden bu hidroelektrik santralleri tamamını bitireceğim. Türkiye’nin enerji ihtiyacı var. Kendi enerji kaynağımız var, herhangi bir dövizle enerji alma ihtiyacını azaltacak' deyince tabi o zaman para da yok, ilk defa başlamışız. Sayın cumhurbaşkanımız bana 'Veysel hoca, parayla olsaydı sana ne ihtiyaç vardı' dedi. Doğrusu ben şok oldum. Alındım ne demek istiyor dedim. Parasız nasıl olacak bu? Sonra başımı yastığa koydum ve dedim ki bunu özel sektöre açayım.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.