Veterinerlere Gerçeğini Aratmayan Askeri Eğitim Veriliyor

Veterinerlere Gerçeğini Aratmayan Askeri Eğitim Veriliyor

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda eğitimlerini sürdüren veterinerlerin tatbikatı nefesleri kesti.Daha çok Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) için hayati öneme sahip özel at ve köpeklerin...

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda eğitimlerini sürdüren veterinerlerin tatbikatı nefesleri kesti.

Daha çok Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) için hayati öneme sahip özel at ve köpeklerin yetiştirilip-eğitildiği merkezde eğitimlerini tamamlayan veterinerler daha sonra ihtiyaç duyulan birliklere gönderiliyor.

Savaş sahneleri ile süslü eğitim alanları erlerin yetiştirilmesine ne kadar önem verildiğini gözler önüne seriyor. Acemi erlerin yetiştirilmesi sırasında yaşanan enstantaneler savaş filmlerini aratmıyor. Savaş halinde intikal ve belli bir yerin alınması eğitimi tam anlamıyla nefesleri kesiyor.

Kısa bir asker türküsü ile başlayan eğitim, savaş ortamında ki temsili seslerle devam ediyor. Uçak, bomba ve kurşun seslerinin eşlik ettiği eğitimde ağır adımlarla yürüyen askerler, kendilerine doğru ateş başlayınca yere yatıp siper alıyor. Daha sonra yer yer koşarak, zaman zaman da yerde sürünerek hedefe doğru ilerleyen askerlerin eğitimi savaş ses efektleri ile destekleniyor. Bu sırada birbirini ateşle destekleyen yüzleri boyalı askerlerin savaş ortamında ki hali gerçeğini aratmıyor.

Sıcak havaya rağmen eğitimlerini aynı ciddiyetle sürdüren erler, dumanlar içinde çetin çatışmalar sonrasında hedeflenen bölgeyi alıyor. Bu sırada karşı mevzilerde çok sayıda düşman askeri ölü veya yaralı olarak ele geçirilirken, temsili savaş sahnesi zaferle sonuçlanıyor.

EĞİTİM BÖLÜK KOMUTANLIĞI

Veteriner Hekimlik öğretimi ilk olarak Baytar Zabitan Okulu olarak 1842’de kurulan merkez komutanlığı, Askeri Veteriner Okulu adıyla 1978 yılından itibaren Gemlik’te eğitim öğretim faaliyetini sürdürüyor. 1992 yılından itibaren ise Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı adıyla ilçede eğitim veriyor.

Halen merkezdeki eğitim bölük komutanlığında acemi veteriner askerlere çok öneli eğitimler veriliyor. Veteriner sınıfına mensup olan erbaş ve er eğitimi Er Eğitim Bölük Komutanlığında veriliyor. Er Eğitim Bölük Komutanlığında; acemi olarak gelen erlerin askeri hayata kısa sürede intibaklarını sağlamak, erlere alacağı göreve uygun fiziki yetenek ve becerileri kazandırmak amaçlanıyor. 6 haftalık eğitimlerini başarıyla tamamlayan erler daha sonra kadro eri olarak ihtiyaç duyulan birliklere dağıtılıyor. Her celp döneminde Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup acemi erlere ihtisas eğitimi veriliyor. Ayrıca veteriner sınıfı sözleşmeli er ve kısa dönem erbaş eğitimi de yine bu eğitim bölük komutanlığında veriliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.