Vergi dairesinden çocuklara tiyatro

Vergi dairesinden çocuklara tiyatro

22–28 Şubat tarihleri arasında kutlanan ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde Konya Vergi Dairesi tarafından düzenlenen programda ilköğretim okulu öğrencileri tiyatroya götürüldü.

Konya Devlet Tiyatrosu’nda sergilenen ve yüzlerce ilköğretim okulu öğrencisinin ilgi ile izlediği Masal Adası isimli oyunda verginin önemi anlatıldı. Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, tiyatro öncesi yaptığı konuşmada çocukları vergi konusunda bilinçlendirilmeyi hedeflediklerini söyledi. Aksöz, “Her geçen yıl artan vergi bilincine sahip kitlelerle buluştuğumuz ve bu yıl 21. sini kutladığımız Vergi Haftası’nda çocuklarımıza yönelik bir faaliyet yapmayı arzu ettik. Bu düşünce ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2007 yılında ‘Vergi Konulu Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması’nda dereceye giren ‘Masal Adası’ isimli çocuk oyununu ilköğretim okulu öğrencilerimiz ile buluşturduk” dedi.
Oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Aksöz, “Konya Vergi Dairesinin katkıları ile sahnelen oyunun yazarı Mehmet K. Dostay’a yönetmenliğini üstlenen Bengisu Gürbüzer Doğru başta olmak üzere Konya Gençlik merkezi Tiyatro Topluluğu oyuncularına teşekkür ederim” dedi. Kübra Kunduz, Ali Büyükkartal, Vahit yılmaz, Azize Munlafalıoğlu, Kıvanç Erdoğan, Cennet Uzuntürk, Burhan Kömeci, Nebi Bağrıaçık, Merve Kanmaz, Yunus Bahar ve Mizgin Yapalı’nın rol aldığı Masal Adası isimli oyunda, bal satan balcıların sattığı ballardan saraya vergi vermeleri ve ülkenin kalkınması için çalışmaları eğlenceli bir şekilde anlatılmış. Oyunu ilgi ile izleyen çocuklara tiyatro çıkışında ise Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz tarafından balon hediye edildi.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum