Vergi bilinci arttıkça, ülke gelişir

Vergi bilinci arttıkça, ülke gelişir

22. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Konya Vergi Dairesi tarafından Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda bir kutlama programı düzenlendi.

Programa Konya Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, Konya Defterdarı Ramazan Türkan, Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, SGK İl Müdürü Özge Songül, İş-Kur İl Müdürü Tahsin Güven ve İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Konya’daki vergi rekortmeni bayan mükellefler ve hizmet yılı en fazla olan personele plaket takdim edildi.
BÜYÜMEYLE VERGİ GELİRLERİ ARTTI
2009 yılında yaşanan küresel ekonomik krizin yerini 2010 yılında büyümeye bıraktığını söyleyen Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, yaşanan bu büyümeyle birlikte vergi gelirlerinin de arttığını belirtti. Vergi gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 11 arttığını kaydeden Sıtkı Aksöz, “Aslında vergi açısından Konya’da daha büyük bir potansiyel var. Fakat kayıt dışı nedeniyle Konya potansiyelinin tamamını ortaya koyamamaktadır. Buna rağmen Konya, Türkiye genelinde en çok vergi ödeyen ilk on il içerisinde her zaman var olmuştur. Vergi tabanı geliştikçe, vergi bilinci geliştikçe ülkemiz daha da güçlenecektir” dedi. Konya Vergi Dairesi olarak yenilik ve gelişmelere de açık olduklarını dile getiren Aksöz, “Bu çerçevede e-devlet, kısa mesaj, internet vergi dairesi, e-tahsilat ve e-haciz gibi sistemleri kullanmaktayız. Amacımız vergi konusunda daha titiz ve verimli çalışmayı sağlayabilmektir” dedi.
Her yıl geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası etkinlikleriyle vatandaş ile maliye çalışanları arasında ortak bir payda oluşturmak istediklerini kaydeden Sıtkı Aksöz, “Bu kapsamda Vergi Haftası’nı çeşitli etkinlikler düzenleyerek en verimli şekilde geçirmeye çalışmaktayız. Verginin bir eğitim meselesi olduğu düşüncesiyle bazı okullarda vergiyi anlattık. Meslek odaları ve birlikleriyle karşılıklı ziyaretlerde bulunduk. Tabi ki kadın vergi mükelleflerimizi de unutmadık. Girişimci kadınları da örnek olmaları açısından plaketle ödüllendirdik. Türkiye, bilgi, sevgi ve vergiyle kalkınmaktadır” diye konuştu.
Konya Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak da vergi bilinci kazanmanın önemine işaret ederek verginin her vatandaşın boynunun borcu olduğunun unutulmaması gerektiğini bildirdi. Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli, Türkiye’nin bu coğrafyada kalıcı olabilmesi için daima güçlü olması gerektiğine işaret ederek, bu gücün vergi yoluyla vatandaş tarafından devlete verildiğini söyledi. Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan ise mükelleflerin sorunlarıyla ilgilenen Gelir İdaresi çalışanlarının da unutulmaması gerektiğini bildirdi. Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Kurumlar Vergisi bayan rekortmenleri Sümeyye Oğuz (adına Sultan Özdemirkan), Aysen Eroğlu, Betül Yetiş, Aliye Çakır, Behiye Kara (adına Barış Akan Güçlü) ödüllerini Konya Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak’tan aldı.
Gelir Vergisi dalındaki bayan girişimciler Fatma Zehrak Gökpınar, Müjgan Ayhan Altay, Hülya Ekmekçi ve Nihal Abitoğlu Kuldemir de ödüllerini SGK İl Müdürü Özge Songül’den aldı.
Ardından en çok hizmet veren personeller için hazırlanan ödüller verildi. Erkek personellerden Sarayönü Mal Müdürlüğü’nden Mahmut Sağlam, Akşehir Vergi Dairesi’nden Mevlüt Yılmaz, Beyşehir Vergi Dairesi’nden Vahit Erolağan, ödüllerini Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’dan aldı.
Son olarak en çok hizmet veren bayan personeller ödüllendirildi. Akşehir Vergi Dairesi’nden Ayten Gümüşlü ve Mevlana Vergi Dairesi’nden Leyla Taçyıldız ödülünü Konya Defterdarı Ramazan Türkan’dan aldı.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.