Verenel Derneği’nden vefa örneği

Verenel Derneği’nden vefa örneği

Verenel Derneği Konya temsilciliği, bir süre önce soba zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden Osman Doğan hocanın çocuklarına Sultanşah Caddesi üzerinden daire aldı.

Derneğin Konya temsilciliği görevini yürüten Davut Bulut, Doğan ailesine anahtar tesliminde yaptığı açıklamada, “Osman Doğan hocamız derneğimizin üyesi idi. Bizim için her gün sayısız hizmetlere imza atardı. Ayrıca Osman hocamız bizim için çok değerli olan biri isim idi. Yaptığı hayır hizmetleri unutulmaz. Maddi durumu çok iyi olmamasına rağmen derneğimiz için her şeyi ile çalışırdı. Ölümü bizler için çok acı oldu. Hocamız için elimizden dua etmekten başka bir şey gelmezdi ama çocukları için ihtiyaçları olan bir evi olarak yaralarına azda olsa merhem olmak istedik” dedi.

Osman Doğan için her Cuma günü İrşad programı düzenlediklerini de dile getiren Bulut, “Dernek olarak Osman hocamız için ne yapsak azdır. Kendisi gerçekten insanlığı ile babası Ali Galip Doğan hocamızın gittiği yoldan gitmesi ile bizlere hep örnek olmuştur. Bizlerde ona olan vefa borcumuzu bu şekilde ödemek istedik. Eşi ve 4 çocuğu için en güzel daireyi aldık. Bundan sonra Osman Doğan hocamızın emanetleri ve yetimleri için gereken destek ne ise vermeye devam edeceğiz. Çünkü hem kendisi hem ailesi bunu fazlası ile hak ediyor” diye konuştu.
Sultanşah Caddesi üzerinde son derece modern bir ev sahibi olan Osman Doğan hocanın eşi Naciye ile çocukları Ayşe, Hatice, Zeynep ve Ubeyde Doğan, dernek yöneticilerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından dernek yöneticileri tarafından Ferhuniye Mahallesi Sultanşah Caddesi üzerindeki dairenin anahtarları Doğan ailesine teslim edildi.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.