Verem savaş haftası ödülleri sahiplerini buldu

Verem savaş haftası ödülleri sahiplerini buldu

Veremle Savaş Derneğinin Verem Savaş etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışmasını kazananları belli oldu.

 Her 3 kategoride de ilk 3’e giren öğrencilere Hekim Evi’nde düzenlenen bir törenle ödülleri takdim edildi. Ödül törenine Veremle Savaş Derneği Başkanı Uzman Dr. Sabahattin Yücebaş, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bahattin Akyürek ve ödüle layık görülen öğrenciler ile aileleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Veremle Savaş Derneği Başkanı Yücebaş, öğrencileri bilinçlendirmek için bu yarışmayı düzenlediklerini belirterek başarılı olan öğrencileri tebrik ettiğini söyledi. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Akyürek ise “Verem, dünyada en sıklıkla görülen 3. hastalıktır. Eskiden tedavi edilemeyen bir hastalıktı. Şimdilerde ise tedavisi mümkün ama çok uzun sürüyor. Bu nedenle hala toplumu tehdit eden hastalıklardan biridir ve insanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerekir” dedi.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yapılan açıklamaya göre resim dalında ilkokullar arasında 1. Özel Sümbül Koleji İlköğretim Okulu’ndan Elsem Nur Şahin, ortaöğretim okulları arasında ise Akşehir Anadolu Lisesi’nden Aybars Şenyıldız oldu. Şiir dalında ilköğretim okulları arasında Halit Kalkan İlköğretim Okulu’ndan Gamze Eroğlu 1. olurken, orta öğretim okulları arasından Cumhuriyet Lisesi’nden Neslihan Yalçın 1.’i elde etti. Komposizyon dalında ise Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu’ndan F. Kıvanç Erdoğan ilköğretim okulları arasında 1. olurken, orta öğretim okulları arasında Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi’nden Damla Şişdağ 1.’lik kazandı. Yarışmada dereceye girenlere örül olarak altın verildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.