Venezüla, Paraguay İle İlişkileri Yeniden Başlatıyor

Venezüla, Paraguay İle İlişkileri Yeniden Başlatıyor

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Paraguay devlet başkanı Fernando Lugo'nun senato kararıyla yönetimden alınmasından sonra Paraguay ile diplomatik ilişkilerini durduran Venezuela, demokratik seçimle yönetime gelen yeni lider Horácio Cartes ile görüşerek iki ü.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Paraguay devlet başkanı Fernando Lugo'nun senato kararıyla yönetimden alınmasından sonra Paraguay ile diplomatik ilişkilerini durduran Venezuela, demokratik seçimle yönetime gelen yeni lider Horácio Cartes ile görüşerek iki ülke ilişkilerini yeniden başlatma kararı aldı.

İki ülke dışişleri bakanlarının bir araya gelerek ilişkilerin yeniden başlatıldığını duyurmasının ardından yapılan basın açıklamasında ilk adımın Venezüela tarafından atıldığı belirtildi. Bölgenin birliği ve gelişimi açısından Mercosul ülkelerinin birbirine destek vermesinin önemini vurgulayan Venezüela Dışişleri Bakanı Elias Jaua, darbe sürecinde adaylığı düşürülen Paraguay'a birliğe yeniden alınması için destek vereceklerini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.