Veli bebek, para bulunursa dedesinin böbreği ile yaşayacak

Veli bebek, para bulunursa dedesinin böbreği ile yaşayacak

Böbreklerindeki protein kaybı nedeniyle yaşaması için böbrek nakli şart olan 3,5 yaşındaki Veli Akbıyık, nakil için gerekli 10 kiloya ulaştı.

Dedesinin böbreğini alacak çocuk, bu kez de nakil için hastane masraflarının karşılanabilmesi sorunuyla karşılaştı. 7 yıl önce evlenen Mehmet (29) ile Rümeysa Zehra Akbıyık (26) çifti dünyaya gelen ilk bebeklerini cam kemik hastalığı nedeniyle 29 günlükken kaybetti. İkinci bebekleri ise 7 aylıkken 1 kilo 700 gram olarak dünyaya gelen çift, Veli ismini verdikleri bebeklerinin doğuştan böbreklerindeki protein kaybı sorunu nedeniyle zor günler yaşadı. Doktorların henüz bir haftalıkken, ''yaşama şansı çok zayıf'' dediği Veli bebek şimdi 3,5 yaşında... Bünyesi organ naklini kaldırabilmesi için gereken 10 kilo ağırlığa da ulaşan çocuğun sağlığına kavuşması, bu kez de maddi engellere takıldı. İki çocuk babası Mehmet Akbıyık, bebeklerinin rahatsızlığından dolayı hem maddi, hem manevi olarak çok zor günler geçirdiklerini söyledi. Yaşama şansı çok zayıf denilen bebeklerinin bugüne kadar hayatta kalmayı başardığını belirten Akbıyık, asgari ücretle geçindiğini, evlerinin kira olduğunu ifade etti. Akbıyık, şunları kaydetti: ''Oğlumuzun yaşaması için elimizden geleni yaptık. Babam böbreğini vermeyi kabul etti. Kan değerleri uyuyor. Nakil için her şey tamam. Ancak bu nakil özel bir hastanede nakil gerçekleştirilecek. Hastane masrafları, kalacak yer, ulaşım gibi sıkıntılarımız bulunuyor.'' 
Akbıyık, doktorların hemen nakil yapılması gerektiği konusunda kendisine uyarılarda bulunduğunu, hastane ile görüşmelerin yapıldığını, gereken parayı bulduklarında harekete geçeceklerini bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.