Vefat eden hocalara vefa gösterildi

Vefat eden hocalara vefa gösterildi

SÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, vefat eden Prof. Dr. Ahmet Ayhan, Prof. Dr. Yüksel Aydın ve Prof. Dr. Sedat Temur’u sempozyumla andı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, ‘35. Yıl Jeoloji Sempozyumu’ Prof. Dr. Halil Cin Konferans Salonu’nda gerçekleştiriyor. Sempozyum; Prof. Dr. Ahmet Ayhan, Prof. Dr. Yüksel Aydın ve Prof. Dr. Sedat Temur anısına düzenleniyor. 7 Ekim’de sona erecek olan sempozyum, 3 salonda, 9 farklı oturum, 100 sözlü bildiri ve 20 poster sunumu yapılacak. Sempozyuma; Türkiye’den Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Karadeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Burhan Sadıklar, Prof. Dr. Sadettin Korkmaz’ ve Mısır, İran, Irak, Yeni Zelanda, Cezayir, Libya ve Fas’tan 30 yabancı öğretim üyesi katılıyor. Sempozyumun amacı hakkında bilgi veren Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı ve SÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fetullah Arık, “Jeoloji Mühendisliği’nin kuruluşunun 35. yılında böyle bir sempozyum düzenleniyor. Birimlerin üzerinde çalıştıkları bilgi ve sonuçların sempozyum eşliğinde dinleyenlere bilgi veriliyor. 4 gün devam edecek olan sempozyum özellikle fakülte öğrencilerimize çok faydalı oluyor. Bu oturumlar çalışmaların daha faydalı yapılmasını sağlıyor. 30 üzerinde yabancı hocada burada bulunuyor, bilgilerin paylaşımı her iki taraf içinde faydalı. Sempozyum en iyi şekilde değerlendirilir ve öğrencilerimiz gerekli bilgi ve tecrübeleri kazanırlar” dedi. KABRİSTANLARI ZİYARET EDİLDİ
Prof. Dr. Ahmet Ayhan, Prof. Dr. Yüksel Aydın ve Prof. Dr. Sedat Temur anısına düzenlenen sempozyumun ikinci gününde, kabristanı Hüyük Mezarlığı’nda bulunan Dr. Ahmet Ayhan ve kabristanı Musalla Mezarlığı’nda bulunan Prof. Dr. Sedat Temur’un kabristanları ziyaret edildi. Kabir ziyaretine; SÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kurt, SÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Halil Baş, Prof. Dr. Hükmü Orhan, Karadeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Burhan Sadıklar, Prof. Dr. Sadettin Korkmaz katıldı. Kabir ziyaretinde konuşan Prof. Dr. Hüseyin Kurt, “Prof. Dr. Yüksel Aydın’ın kabristanı Ordu’da olduğu için onu ziyarette bulunamadık. 13 ay içerisinde kaybettiğimiz, Prof. Dr. Ahmet Ayhan, Prof. Dr. Yüksel Aydın ve Prof. Dr. Sedat Temur hocalarımızı saygıyla anıyoruz. Üniversitemize ve özellikle Jeoloji Mühendisliği Bölümüne büyük hizmetleri olan bu üç profesörümüze borcumuzu hiçbir anma töreniyle ödenemez ama onları unutmadığımızı göstermek için buradayız” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.