Vatandaşlara geçim ittifakı anlatıldı

Vatandaşlara geçim ittifakı anlatıldı

Saadet Partisi geçim ittifakı kampanyasını vatandaşlara duyurmaya devam ediyor. Selçuklu İlçe Başkanlığı’nın Kültür Park’ta kurduğu stantla da vatandaşlara geçim ittifakı anlatıldı

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik’in geçim ittifakı kampanyası ile ilgili yaptığı basın açıklamasının ardından balon dağıtımı ve limonata ikramı ile devam eden programa vatandaşlarca da yoğun ilgi gösterildi. Herkesin ortak derdinin geçim olduğunu kaydeden Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik, “Hepimizin ortak bir derdi var. Evlerde kaynamayan tencerenin, ay sonunda gelen faturaların, ağır vergilerin, hayatı yaşanmaz kılan hayat pahalılığının ve ekonomik çıkmazların getirdiği; geçim derdi. Bizler bu ortamda günümüzü kurtarmaya, geleceğimizi inşa etmeye çalışırken; yanlış ekonomi politikalarıyla hepimizi zor durumda bırakan iktidar, algı yönetimiyle de bizleri gerçek gündemlerimizden uzaklaştırmaya çalışıyor. Maalesef bir kısım muhalefet de bu algı yönetimine kendini kaptırarak, milletimizin gerçek gündemi olan, geçim ittifakıyla ilgilenmiyor” ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN ASIL MESELESİ SEÇİM DEĞİL GEÇİM

İktidarın gündeme getirdiği ittifakların suni olduğunu vurgulayan Çelik, “Son günlerde iktidarın seçim derdi güderek hepimizi içine çekmeye çalıştığı ittifak gündemini suni buluyor ve bu gündeme dahil olmuyoruz. Biz biliyoruz ki ülkemizin asıl meselesi seçim değil, geçim ittifakı. Bunun için de görüşü ne olursa olsun, partisi ne olursa olsun bütün insanlarımızı geçim ittifakına davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Bugüne kadar uygulanan ekonomi politikaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar Türkiye’de uygulanan ekonomi politikaları, beklenenin aksine güçlünün ekonomisini büyütmüş, milletin ekonomisini küçültmüştür. Yatırımlar katma değerli alanlar dışındaki üretim dışı verimsiz alanlara kaydırılmış, yatırımcılar faiz kıskacı altına alınırken bankalar vergi rekortmeni olmuştur. Ekonomideki bu yanlış politika gerçek ekonomik büyümeyi sağlayacak üretime dayalı yatırım gücünü ortadan kaldırırken vatandaşlarımız faiz, zam, vergi, düşük ücret ve düşük taban fiyatları ile ekonomik krizden olumsuz etkilenmektedir. Sürekli artan iç ve dış borçlanmayla ekonominin yönetimi, küresel sermayeye terk edilmiş durumdadır. Bu yüzden işsizlik ve gelir dağılımındaki adaletsizlik artmakta, iç ve dış borçlar yükselmekte, borçların anapara ve faiz ödemeleri yeniden borçlanarak yapılmaktadır. Toplanan vergilerin önemli bir kısmı yatırım yerine, faiz ödemelerine gitmektedir. Bu yüzden genç nüfusuna rağmen halkımız işsizliğe ve borca mahkûm edilmektedir.”

adsiz-002.jpg

GEÇİM İTTİFAKINDA BULUŞALIM

Geçim ittifakı kampanyası doğrultusunda Kültür Park Meydanında açtıkları stantta söz alan Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik, son olarak şunları söyledi: “Ekonomideki bu olumsuzlukları bir çırpıda giderecek olan, adil düzen projemizi bilirsiniz. Adil ekonomik düzene dayalı üretim ve kalkınma anlayışımızla, iktidara geldiğimizde, maddi ve manevi kalkınmamızı çok hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe, ağır vergilere, hayır diyen herkesle gelin geçim ittifakında buluşalım diyoruz.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.