Türkiye ile Ürdün, sağlık, gıda ve bilgi teknolojileri alanında ortak projeleri destekleyecek

Türkiye ile Ürdün, sağlık, gıda ve bilgi teknolojileri alanında ortak projeleri destekleyecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Ürdün Ulusal Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NCRD), sağlık ve gıda güvenliği ile bilgi iletişim teknolojileri alanında ortak çağrıya çıktı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, iki kurum arasında 2023 yılında imzalanan Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü'ne dayanılarak hazırlanan çağrı, iki ülke arasındaki işbirliği faaliyetlerini artırmak amacıyla başlatıldı.

Yeni bilgi üretmeye, bir konuda yeni bilimsel yorumlar yapmaya veya bilimsel ilkelere dayalı teknolojik sorunları çözmeye odaklanan çağrı kapsamında sağlık güvenliğinde epidemiyoloji ve sağlıkta yapay zeka, bilgi ve iletişim teknolojilerinde yapay zeka, gıda güvenliğinde de sürdürülebilir tarım, su kıtlığı ve biyoçeşitlilik projeleri desteklenecek.

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye'deki araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Ürdün'deki araştırmacılarla proje ortağı olarak başvurmaları gerekecek, tek taraflı proje başvuruları kabul edilmeyecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.